Dating dilemma: het drama van one night stands

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week: Marie-Louise zette al haar principes opzij en ging voor een one night stand. Tenminste, dat dacht ze.

Er komt een moment dat je denkt: weet je wat, stik erin met die eindeloze dates via Tinder en Happn. Dan heb je weer te maken hebt met zo’n apathische gast die na zes leuke dates via WhatsApp meedeelt dat hij dit alleen maar uitprobeerde om over z’n ex heen te komen. En dat dat dus niet lukt alleen maar omdat jij ook blond haar hebt. Of met je ogen knippert. Of ademt. En dan schuif je gewoon even al je goede bedoelingen, samen met je principes, aan de kant.

Ik deed namelijk eens, na wat liquid courage in de vorm van gin tonics in de stad, de deur open voor een jongen waar ik al een tijdje mee aan het chatten was. Hij kwam ook net terug van stappen en hij kon wel even een ‘powernap’ gebruiken. Jaja, een ‘powernap’, *winkwink*. Kom maar op, dacht ik. Even geen principes, doe eens gek. Eenmaal in m’n kamer keek hij naar m’n bed zei: ‘wow, dat ziet er uit als een lekker bedje’, en begon zich tot op z’n boxer uit te kleden. Hij vouwde z’n kleren netjes op, legde ze op mijn bank en stapte in bed. “Slaap jij links of rechts?”, vroeg hij.

“Tuurlijk”, antwoordde ik, “maar dan moet je wel eerst even over me heen”

Wat was dit nou weer? Waar kwam dat gedeelte uit films met tegen de muur gezet worden en kleren die van m’n lijf werden gerukt? Gedesillusioneerd antwoordde ik “midden” en tot meer actie dan in bed stappen kwam het toen niet, want hij begon te gapen en verkondigde dat hij toch wel erg moe was. I kid you not, voordat ik één vinger uit kon steken sliep hij al.

De volgende dag had ik er al een paar uur plafonddienst op zitten voor m’n logé wakker werd. Hoe vaak ik hem ook probeerde wakker te maken, hij bleef mompelen: ‘neehee, nog vijf minuutjes’. Tuurlijk! Neem je tijd. Geen probleem. Blijf vooral als een aanstellerige kleuter lekker kwijlen op mijn kussen want dat was preciés het uitzicht waarop ik had gehoopt deze ochtend.

Na mijn steeds minder subtiel wordende pogingen om hem wakker te maken kwam er eindelijk wat beweging in. Hij draaide zich een kwartslag naar me toe en vroeg of hij zo even mocht douchen. “Tuurlijk”, antwoordde ik, “maar dan moet je wel eerst even over me heen”. Dat was ongeveer m’n meest dubbelzinnige zin OOIT, maar het was wel waar: hij moest over mij heen klimmen om uit bed te stappen. Hij kwam omhoog en terwijl ik er nog iets bevalliger bij ging liggen, zag ik hem in z’n achteruit, op handen en knieën, naar het voeteneind kruipen. Daar stapte hij uit bed, liep eromheen en richting m’n badkamer. “Hier heb ik echt even zin in!”, riep hij en trok de badkamerdeur achter zich dicht.

“Ik verzekerde hem van absolutely-fucking-not

Stomverbaasd zat ik een kwartier lang op de rand van m’n bed. Niet alleen had hij me met geen vinger aangeraakt, meneer nam ook lekker z’n tijd in mijn douche. Eindelijk zette hij de douche uit en kwam vrolijk naar buiten met een handdoek om z’n middel. “Oh, ik hou echt zo van vrouwendouches! Jullie hebben altijd van die lekker ruikende spulletjes en scrubs enzo!”

Ik heb hem, eenmaal aangekleed en heerlijk ruikend naar mijn douchespulletjes en scrubs, netjes naar de deur begeleid. Hij zei dat hij het erg gezellig vond en dat we dit wel vaker konden doen. Ik verzekerde hem van absolutely-fucking-not en heb ‘m nog een prettige dag gewenst. Tot op de dag van vandaag snap ik nog helemaal niets van dit hele gebeuren. Blijkbaar kwam deze douchebag dus echt alleen voor een powernap. Een ‘powernap’ zonder aanhalingstekens dus.

Reageer op artikel:
Dating dilemma: het drama van one night stands
Sluiten