Dating dilemma: “Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij” verhaal

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week werd de klassieke 'het ligt niet aan jou, het ligt aan mij' zin naar haar hoofd geslingerd..

“Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij”. Heb jij deze weleens naar je hoofd geslingerd gekregen? Ik dacht eigenlijk dat alleen ik deze zou gebruiken, niet dat deze zin tegen mij gezegd zou worden. Boy, was I wrong. But boy, was I glad!

Ik was aangekomen bij date nummer drie (figuurlijk, niet letterlijk!). Dit ging de goede kant op! Ik had zelfs al tegen vriendinnen gegiecheld: ‘hihi stel je voor dat dit ‘m eens zou zijn!’ Want onze dates waren leuk en ik was zowaar enthousiast. En aangezien ik na mijn dates vaak het enthousiasme-level van een egel heb, begon ik te realiseren dat het misschien toch niet aan mij lag.

Maar date drie was ineens een ander verhaal. Hij was aan het zeuren. En als ik ergens een grondige hekel aan heb zijn het zeurende mensen. OK, en bootcampklasjes. Maar ik zat voor het eerst dit jaar op het terras met een witbiertje en leuk heerschap voor m’n neus en ik was zielsgelukkig. Tot hij het nodig vond om te gaan zeuren.

Ik schoof mijn Ray-Ban omhoog in mijn prijzig gekapte Rob Peetoom haar

“Kijk ons nou allemaal eens zitten, hier op het terras. We hebben het toch allemaal véél te goed? Zitten we hier allemaal met onze leren jassen en dure zonnebrillen. Waarschijnlijk ook allemaal dure coupes en highlights van Rob Peetoom. Iedereen vertelt maar over de verre reizen die ze hebben gemaakt en betere banen die ze najagen.”

Ik schoof mijn Ray-Ban omhoog in mijn prijzig gekapte Rob Peetoom haar, waar ook mijn dure highlights zitten. Ik ritste mijn leren jasje nog wat hoger dicht. Ik keek ‘m aan om te bespeuren of hij een grapje maakte, maar hij zat boos-op-de-wereld om zich heen te kijken naar mensen op het terras die zich van geen kwaad bewust waren.

Had ik niet net over mijn vakantieplannen zitten vertellen? En hij over die baan die hij zo graag wilde? Ik stamelde dat een hoop mensen jaloers zouden zijn op hoe wij erbij zitten. Dat we (ik en ook de meeste chicks die er blijkbaar precies zo uitzien als ik) kneiterhard werken voor onze centen en dat ik dan zelf wel bepaal hoe ik die uitgeef.

Nou, ik denk niet dat dit nog veel verder gaat

Hij knikte en zei dat ‘ie het koud had. Ik betaalde de rekening voor we weggingen, wat hem ook al niet zinde. Bij het afscheid zei hij: ‘Nou, ik denk niet dat dit nog veel verder gaat. Ligt absoluut niet aan jou hoor, ik heb het gewoon een beetje te druk in m’n hoofd. Zullen we gewoon contact houden en over een tijdje weer verder zien?’

Ik keek ‘m stomverbaasd na toen hij zijn Hilfiger-jas dichtritste, zijn D&G zonnebril weer opzette en op z’n dure Veloretti fiets stapte. Klopt, dacht ik. Het ligt inderdáád aan jou.

Reageer op artikel:
Dating dilemma: “Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij” verhaal
Sluiten