Dating dilemma: Als een man zo knap is dat je geen woord meer uit kan brengen

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week liep Marie-Louise een man tegen het lijf waarvan ze hevig in de war raakte.

Hallo, weet je wel hoe knap je zelf bent?! Mijn vriendinnen gaan vol in de aanval. Geloof me, het is de liefste, meest goedbedoelde aanval ever waar menig mens nog wat van zou kunnen leren. Ik wilde het ook helemaal niet doen overkomen alsof ik een laag zelfbeeld heb, en ik was ook niet aan het vissen naar complimentjes. Ik zei alleen maar: ‘Die jongen is véél te knap voor mij’.

Want hij stond daar. Hij stond daar maar en hij stond ontzettend knap te wezen. Het was niet eens m’n type, maar ik gok dat elke vrouw haar eisen en principes van de hoogste klif had geschoven als hij alleen al haar kant op had gekeken. Brede schouders, donker haar, een perfect gegroomde baard en lichte pret-ogen waarin je verzonk en vervolgens een flink zuurstoftekort kreeg.

En dat verzin ik niet, want hij praatte tegen me en ik stond hem alleen maar aan te gapen. Het enige wat in mijn hoofd rond ging was ‘tering jij bent knap’. Zoals ik had kunnen verwachten was dat geen beste tekst, zowel eerst in het Nederlands (verstond ‘ie niet) als daarna in het Engels (kwam nogal creepy over). Hij lachte en wees verderop naar zijn broer en zei dat dát de knappe van hun tweeën is, want broerlief is een Instagram-model. Holy moly. This is too much

En heel eerlijk gezegd: ik kan daar gewoon vet weinig mee. Die jongens waren té knap voor mij. Kijk, ik mag er zelf ook wel zijn, maar rond dit soort jongens voel ik me super oncomfortabel. Ik sta dan maar een beetje dom te hinniken en te bedenken of m’n haar nog wel mooi in de krul zit.

Ik doe het gewoon beter bij de ‘normale’ jongens. Gasten die geen moeilijk hippe Insta-modellencarrière nastreven, die ik door hun haar mag woelen zonder neergehoekt te worden en waar ik überhaupt naakt naast zou durven liggen, in plaats van naast zo’n beeldhouwwerk.

Ondertussen wist ik met deze knapperd niet meer waar ik het zoeken moest. Een vriendin seinde dat ik er werk van moest maken. Ok. Ok. Doen we. Maar mijn brein leek uit te staan. Ik vroeg (blijkbaar) voor de tweede keer wat hij voor zijn werk deed. Hij keek me gek aan, ik lachte schaapachtig terug en liep toen snel naar de airhockey-tafel. Thanks brein, airhockey lost inderdaad alles wel op.

Reageer op artikel:
Dating dilemma: Als een man zo knap is dat je geen woord meer uit kan brengen
Sluiten