Dating dilemma: De vrouwelijke nabeschouwing na een date

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week: de nabeschouwing en de analyse van het speelveld.

Wij vrouwen houden ook nabeschouwingen. Misschien niet de typische nabeschouwingen zoals mannen ze kennen, maar alle aspecten worden behandeld. Werd er uit of thuis gespeeld? De warming up. De verschillende posities. Het tempo, de controle en de techniek. Het scoren. Maar zat ‘ie er nou in of niet? De comeback na de rust, of juist in de verlenging. Het algemene balgevoel dus eigenlijk.

Als je de keeper aan de haak slaat

Zodra het eerste ‘ik-heb-me-misdragen-gisteravond’-appje in de groepsapp wordt gestuurd, is het alle hens aan dek. Er moet een nabeschouwing worden ingepland en wel heel gauw. Moeders worden afgebeld, vriendjes worden achtergelaten in de Kalverstraat en smoesjes worden verzonnen waar je jezelf nog mee verrast.

‘We bespreken het algemene balgevoel dus eigenlijk’

Dezelfde middag zitten alle deskundigen aan tafel in een café of op het terras, de wijnglazen of de speciaalbiertjes ronddraaiend in het glas. Kolkend van nieuwsgierigheid. Tijd voor formaliteiten als ‘hey babe, hoe is het?’ is er niet en worden weggewuifd als vervelende journalistieke vragen. Het fluitsignaal gaat zodra de topscoorder zit.

‘Keiharde analyses en alle statistieken over je prestatie worden gedeeld’

Voor de mannen die zich afvragen wat er zoal wordt gedeeld over jullie potje pingelen tussen de lakens: alles. Keiharde analyses en alle statistieken over je prestatie worden gedeeld. Er wordt niet gegiecheld om onbenulligheden. Er wordt gebruld om, tja, lulligheden. Besproken wordt waarvoor een gele of rode kaart gegeven had moeten worden en waar je na deze wedstrijd in de competitie staat. Ook worden quotes en wijsheden, waar wijlen Cruijff trots op zou zijn geweest, gedocumenteerd voor het nageslacht en veroorzaken ze nog lang opgekrulde stuipen waar een geblesseerde Ronaldo nog jaloers van zou worden.

En waarom wij deze nabeschouwingen houden? Dezelfde reden waarom je in godsnaam zou willen bespreken hoe een voetbalwedstrijd eraan toe is gegaan. De reacties polsen van andere deskundigen. Hun lovende woorden horen over de hattrick van je tegenspeler, maar ook het ongeloof over de misplaatste hands en het laten liggen van het winnende punt in het doelgebied.

Maar in de samenvatting komt het eigenlijk hierop neer: we proberen natuurlijk gewoon vast te stellen of hij een keeper is.

(Ik heb trouwens heel erg m’n best gedaan om het typische voetbalwoord ‘penetratie’ niet te gebruiken. Goed he?)

Reageer op artikel:
Dating dilemma: De vrouwelijke nabeschouwing na een date
Sluiten