Marie-Louise Diekema
Marie-Louise Diekema Column 4 november 2015

Dating dilemma: hoe overleef je die verschrikkelijke vleeskeuring?

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week: hoe overleef je die verschrikkelijke vleeskeuring?

Het swipen van de foto’s op dating-apps als Tinder en Happn is natuurlijk één grote, hippe vleeskeuring. Als chick moet je de perfecte foto’s hebben, het liefst waarop je hysterisch lachend van een hoge bergtop para-jumped in je Victoria’s Secret bikini of met wapperende lokken een bal hooghoudt terwijl je achterstevoren op een Harley Davidson rijdt. Want dán ben je pas super interessant, toch?

Na een snelle rondvraag aan vrienden over wat mannen nou écht graag willen zien op de selectie foto’s van chicks op dating-apps, kwamen ze uit op de volgende punten:

  1. Een close-up van je gezicht, mooi licht opgemaakt, spontaan lachend en vooral niet geposeerd (Dream onnn. Geen enkele chick staat per ongeluk spontaan lachend, perfect naturel gemake-upt op de foto).
  2. Een strandfoto van top tot teen waarop je je figuur kunt zien, bij voorkeur in bikini. (Sure)
  3. Een gedeelde derde plek: een energieke foto van één van je reizen. Of een foto van je billen in een strakke broek, bij voorkeur een sportbroekje (zucht).
  4. Een foto met je vriendinnen, want zo kunnen ze een beetje vergelijkend warenonderzoek doen (??!!).
  5. Een foto met een dier (ik weet zeker dat ze die erbij zeiden om die oppervlakkigheid van punt 1-4 te verdoezelen).

Zal ik dan even schetsen hoe mijn dating-app foto’s eruit zien?

Foto 1 ‘Independent woman’:

Een close up van m’n gezicht! Check! Alleen kijk ik heel angstig en heb ik een slijptol in m’n handen. Ik ging namelijk zelf m’n fietsslot doorslijpen. Ter verduidelijking van mijn independent woman foto heb ik ook nog zo’n uiterst charmante veiligheidsbril op m’n hoofd.

Foto 2: ‘Strandfoto’

Hier sta ik in de tropische, schitterende, heldere Balinese zee, onder een prachtig strakblauwe hemel. Wel in een iéts te strak surfshirtje, met een véél te verbrand hoofd en een surfboard vasthoudend boven m’n hoofd.

Foto 3: Energieke reisfoto

Nou ja, semi-reis en allesbehalve energiek. Hier zit ik uitgeput (na een Beyoncé-concert, hallo) op een terrasje in Parijs aan een cola van acht euro naar een plattegrond te staren omdat we verdwaald waren en ik eigenlijk niet meer verder wilde lopen. Daarom stapten we daarna in zo’n hop-on hop-off bus.

Foto 4: De vriendinnenfoto

Een foto samen met mijn vriendinnen op een foodfestival, toen ik knei-ter-brak was. Zij staan allemaal fris en fruitig aan een cocktail, ik sta me onwijs te rehydrateren aan een kokosnoot.

Foto 5: De dierenfoto

Ik met een parkiet op mijn hoofd. Absoluut niet omdat ik van parkieten hou. Ik had vroeger een parkiet, Commissaris Rex, en dat was een kreng (ja, dat zou ik achteraf gezien ook zijn als parkiet met zo’n naam). Maar goed, dit losvliegende parkietje van een vriendin landde toevallig op mijn hoofd en begon, na een snelle foto, angstaanjagend fanatiek m’n haar op te eten.

En weet je wat: het kan me ontzettend weinig schelen dat ik niet precies voldoe aan de oppervlakkige foto-eisen van de mannen. Ik laat liever wat zelfspot en lol zien dan die dertien-in-een-dozijn foto’s waar ze al uren doorheen zitten te swipen. En hé, ik verkies een creatieve openingszin over m’n slijptol nog altijd boven een lame ‘hoi wat heb jij mooie ogen/naam/lach/benen/blabla/saaisaai’.

Reageer op artikel:
Dating dilemma: hoe overleef je die verschrikkelijke vleeskeuring?
Sluiten