Dating Dilemma: “Ik ben gewoon niet van de bullshit liefde”

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week is ze héél realistisch over de liefde.

Je hebt chicks die hun hele leven met een roze zonnebril op lopen. En dat bedoel ik figuurlijk, niet je nichtje van 4 die de roze feeën-fashionista in zichzelf heeft gevonden. Nee, ik bedoel die meiden die zomaar verliefd kunnen worden. Die hun zinnen op iemand zetten en geen moeite hebben zichzelf helemaal te geven, want: verliefd.

Ik ben geen hopeloze romanticus. Nooit geweest. Van kleins af aan trek ik dat gezweef gewoon niet. Toen op de basisschool het beste vriendje van R kwam vragen of ik verkering met R wilde, deelde ik mee dat R dat dan maar even zelf moest komen vragen als hij dat zo graag wilde. Don’t bullshit me, snotneus.

Zelfs nu, 20 jaar later, heb ik die instelling eigenlijk nog steeds. Ik heb nog steeds geen roze aviator op m’n neus. Nee hoor: dit neusje is zo realistisch als de pest. Ik ben een realist in de liefde.

Ik wil iemand die de vlinders in mijn buik reanimeert

Hoe? Ik heb realistische verwachtingen over liefde. En ja, ik hoor ook wel dat dat zo romantisch klinkt als een kettingzaag. Natuurlijk wil ik ook iemand vinden met dezelfde humor. Die ook beste vrienden wil worden met elke hond die hij tegenkomt. Iemand die de vlinders in mijn buik reanimeert en (op z’n tijd) cola uit m’n neus laat lopen van het lachen.

Ik bedoel meer dat ik er heel erg van bewust ben dat diegene ook maar wat doet. Die ook de ballen verstand heeft van het leven. We zijn zo gebrainwasht door romantische films, waarin zij altijd binnen no-time haar ware vindt en dan leven ze hysterisch verliefd nog lang en gemakkelijk. En wij proberen dat dan krampachtig na te streven, want hé, zo zal het wel horen. Maar zo werkt het niet. We zijn soms nou eenmaal moe, egoïstisch, cranky of hangry.

Je bij voorbaat realiseren dat iemand deze gebreken heeft is eng. Het houdt je misschien ook tegen om verliefd te worden, vooral als je die gebreken hebt zien resulteren in scheidingen, bedrog en tranen. Toch zie ik die imperfecties liever wel van tevoren. Het maakt me terughoudend en een beetje sceptisch, maar het filtert in ieder geval wel alle bullshit eruit.

Laat ‘ie niets meer horen? Prima, doei. Is het een bad boy maar wordt ‘ie instant BFFs met elke hond die hij tegenkomt? Hoi vlindertje, long time no see.

Reageer op artikel:
Dating Dilemma: “Ik ben gewoon niet van de bullshit liefde”
Sluiten