Dating Dilemma: “Ik wil nooit de man die mij wil”

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week werd ze spontaan op date gevraagd.. maar of ze daar op zat te wachten..

Ik zag ‘m al bij binnenkomst op het NYE feestje. Knappe gast, en had zich als een van de weinige mannen super strak gekleed in pantalon, wit overhemd en zwart jasje. Hij was nieuw op het feestje, dus ik denk dat z’n vrienden hem even waren vergeten te vertellen dat je best casual mocht verschijnen. Maar hé, hij scoorde punten als een malle bij de vrouwen. Misschien deed ‘ie het dus wel expres.

Zoals op elk NYE feestje keek iedereen voor 00.00 uur al scheel uit z’n ogen en waren eigenlijk alle champagneglazen al vies of kapot voor de échte bubbels ingeschonken mochten worden. Ik had natuurlijk al 4 flessen prosecco op, maar die tellen op magische wijze niet voor 00.00 uur. (Dat denk je tenminste op dat moment. De volgende ochtend kom je daarop terug.)

Het ging ook echt over koetjes en kalfjes

Toen ik buiten gehypnotiseerd en half onderkoeld zonder jas naar het vuurwerk stond te kijken, kwam hij even een praatje met me maken. Misschien kwam ‘ie ook wel checken of ik überhaupt nog leefde maar beide gevallen stelde ik prima op prijs. Het gesprek was jammer genoeg meh. Koetjes, kalfjes, blabla. Het ging ook echt over koetjes en kalfjes, want hij vertelde dat hij van het platteland komt. Hij deelde ook maar meteen mee dat hij van plan was daar nooit weg te gaan en daar z’n gezin te stichten. OK.

Kijk, ik kom zelf ook van het platteland en ik vind alle huisjes, boompjes en beestjes die daarbij horen hartstikke leuk. Maar als ik me op zo’n avond in een half doorschijnende body heb gehesen, m’n haar perfect heb geföhnd en op 10 cm hoge hakken balanceer, wil ik even niet aan tractoren, klompen en schapen denken. Ik knikte lieflijk dat ik inmiddels m’n complete lichaam niet meer voelde en weer even terug naar binnen ging.

Waarom ben ik dan ook zo debiel slecht in afwijzen on the spot?

Toen ik aan het einde van de avond op het punt stond afscheid te nemen, zette ik met één oog dichtgeknepen toch maar m’n nummer in z’n telefoon die hij enthousiast voor me hield.

De volgende dag kreeg ik alleraardigste appjes van hem. Of ik lekker had geslapen, of ik schaapjes had geteld (behh), of ik een erge kater had, en.. Of ik het leuk zou vinden om wat met hem te gaan drinken. Sh*t. Ik vind daten vaak heel gezellig, maar ik wist nu al dat ik met hem geen klik had.

Waarom ben ik dan ook zo debiel slecht in afwijzen on the spot?! Dus ik gooide mijn favoriete smoesje erin die ALTIJD werkt: dat ik het ont-zet-tend gezellig vond met ‘m, maar ik was al met iemand aan het daten, en ik vind het dan gewoon niet fair om dan ook met hem af te spreken.

Het erge was: hij begreep het volkomen! Goh wat netjes van me, waren er maar meer zoals mij. Yikes. Nou ja, toch soort van netjes afgehandeld. Pff, het is ook nooit goed hè, wil er een keer iemand spontaan met je daten, ben je zelf degene die cancelt…

Reageer op artikel:
Dating Dilemma: “Ik wil nooit de man die mij wil”
Sluiten