Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Stories 8 feb 2017

Dating dilemma: Intelligentie bepaalt je liefdesleven, hoe langer single, des te slimmer

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week legt ze uit dat single vrouwen nog single zijn omdat ze gewoon te slim zijn.

Waarom zijn er toch zoveel leuke vrouwen single, terwijl ze slim zijn, een toffe baan hebben en die inmiddels gaan gillen bij de opmerking “ik snap niet dat jij nog geen vriend hebt!”. Voor mezelf geldt sowieso dat laatste, maar misschien heb ik nu een van de redenen gevonden: intelligentie bepaalt je liefdesleven. Heerlijk, ik kan mijn gefaal in de liefde dus gewoon afschuiven op mijn universitaire diploma!

Kenmerken zijn dat je je zo bewust bent van wat een ‘goede man’ is, dat je mannen analyseert en scant op de best passende in jouw leven. Dat is namelijk waarop je moet teren als die verliefdheid is uitgewerkt. Lukt dat allemaal niet zo goed? Dan ben je liever alleen dan met de verkeerde man.

Dan was het allemaal klaar, over en uit, dreigde hij

Ai, dat herken ik. Iemand zoeken die in mijn leven past. Ik herinner me een situatie uit een vorige relatie. Ik had mijn vakantiedagen verdeeld tussen mijn vriendinnen en mijn vriend. Slechts een paar dagen Ibiza met de meiden, zodat ik een volle week met hem op vakantie kon. Vond ik een keurige deal, dus ik had mezelf al ‘het beste vriendinnetje van de wereld’ schouderklopje gegeven. Maar hij was boos. Hij wilde dat ik al mijn vakantiedagen aan hém besteedde.

Het werd een fikse ruzie. Uiteindelijk hield hij mijn telefoon voor m’n neus. Ik moest de meiden bellen om Ibiza af te zeggen, anders zou hij nú naar huis gaan en dan was het allemaal klaar, over en uit, dreigde hij. Ik pakte mijn telefoon uit zijn uitgestoken hand en zei (nee grapje, ik wist met mijn betraande en besnotterde gezicht nog net uit te brengen): doei, rij voorzichtig.

Mijn gedachtegang daarbij was: Ja hallo, het moet wel leuk blijven. Het zijn toch mijn vakantiedagen? Jij gaat toch zeker niet voor mij bepalen wat ik daar wel en niet mee mag doen? Zijn eis paste niet in mijn plannen, en ik twijfelde geen seconde aan mijn beslissing. Misschien wel een beetje snel…

Maar dat is denk ik het sterkste kenmerk: je weet jezelf goed te beschermen. Ik nam de beslissing om een dikke middelvinger naar hem op te steken best wel rap, maar blijkbaar analyseerde ik dat dit gedoe mijn tijd niet waard was. Daar heb ik geen tijd en ruimte voor in mijn leven, dus dan maar zonder vent.

Die break up ben ik trouwens bijzonder goed doorgekomen. Met mijn vriendinnen op het strand van Ibiza, met een grote verzameling cocktails en éxtra lang. Ik had immers vakantiegeld- én dagen over van een andere uitgespaarde vakantie.

Reageer op artikel:
Dating dilemma: Intelligentie bepaalt je liefdesleven, hoe langer single, des te slimmer
Sluiten