Dating Dilemma: Ja ik wil.. Een man met een bril

In dating dilemma vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week vertelt ze over haar grootste zwak bij mannen.

Ik ben erachter. Ik realiseerde me eindelijk waardoor ik vaak zo’n zwak heb voor bepaalde mannen. Stoer, verlegen, rotzakken, veel te knap, leuk of gewoon gewoontjes. Ze hoeven maar één accessoire te hebben en ik sta met een bonzend hart op knikkende knietjes: een bril.

Ik weet ook niet wat het is, OK? Mannen met brillen, rawr! Vroeger vond je het natuurlijk sulletjes. Die jochies met van die dikke jampotglazen en soms nog zo’n sticker er over één van de glazen, alsof het miniatuur piraatjes waren. Puberjongens met brillen waren vooral nerds. Pukkelige slungels met zo’n dikke zwarte bril die alleen maar met computers bezig waren en ondanks die brillen écht geen meisjes zagen.

Clark Kent stond in de plee vastberaden zijn overhemd aan flarden te trekken en smeet zijn bril weg

Maar nu, nu kan ik weinig dingen bedenken die een man sexyr maken dan een bril. Natuurlijk maakt een zonnebril van (bijna) elke vent al een filmster. Maar bij een zonnebril kan er altijd nog zo’n nare verrassing tevoorschijn komen dat je denkt: ‘eh, doe maar snel weer op’. Die krengen kunnen echt misleidend zijn (en ja, ik besef me heel goed dat dat hetzelfde is als vrouwen met make-up).

Gewone brillen daarentegen maken een man niet alleen sexier, maar ook mysterieuzer. Misschien begon mijn fascinatie ooit al bij het beeld van de knappe, serieuze Clark Kent die ergens in een plee vastberaden zijn overhemd aan flarden trok en zijn bril wegsmeet om als Superman de wereld weer eens van de ondergang te redden. Nou, daar heb je het dus al. Ik moet ook zo’n Clark Kent. In mijn slaapkamer.

Daarnaast lijken mannen met een bril op ook slimmer, succesvoller, en daardoor ook zelfverzekerder. En als zelfs de grootste badboy een bril opzet, word ik een beetje warm en fuzzy van binnen en vind ik hem meteen het grootste dotje op aarde. Nou, knappe vrouw die zich daardoor onberoerd laat hoor. En zelfs als ze nu weer een sticker over een van de glazen zouden plakken, weet ik denk ik wel raad met een avondje piraatje spelen.

Reageer op artikel:
Dating Dilemma: Ja ik wil.. Een man met een bril
Sluiten