Dating dilemma: Mannen? Ik snap ze al-le-maal niet meer

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week is Marie-Louise het spoor helemaal bijster.

Heb je dat wel eens, dat je mannen niet snapt? Nee, geen strikvraag. Gewoon serieus. Dan weet ik tenminste dat ik niet helemaal koekoek word. Mijn verstand van mannen is op dit moment zoals het weer: mistig, beneden nul en twijfelachtig of er ooit nog een Elfstedentocht gaat komen.

Eerst een scharrel die liet weten méér te willen dan ons gebruikelijke recept. Dat recept was altijd een snufje knuffelen en een eetlepel seks, en om het helemaal af te maken een fietstochtje van mij terug naar m’n eigen huis. En ineens moest het allemaal meer, en anders. Maar ja. Hij zei dan ook weer niet hoe, en zo’n goede keukenprinses ben ik nou ook weer niet. Ik heb een recept nodig.

Hoppa, kom maar mee hoor!

En daarna was er een vriend met wie ik een keer een gezellig logeerpartijtje had gehad. Hij vroeg me vorige week mee naar een feestje en ik had voor de zekerheid van te voren nog even snel wat werkzaamheden verricht. Je kent het wel, even de boel een beetje toonbaar gemaakt. En dan bedoel ik niet het banen van een pad door m’n slaapkamer.

We hadden een ontzettend gezellige avond en eindigden met drankjes in de kroeg. De vorige keer had ik hem aardig laten zeuren om met me mee naar huis te mogen gaan. Dit keer was ik prepared. Hoppa, kom maar mee hoor! …Maar ik kreeg een knuffel. Een brave knuffel en toen fietste hij weg. AAARGH.

Oh, en nog zo’n mysterie: via Happn was ik met een leuke gast aan het appen. Een piloot. Ja jaa, ik hoor het mezelf ook zeggen: ‘nee maar deze is echt heel leuk en lief en ziet er SUPER betrouwbaar uit!’. Hij vroeg of we binnenkort een drankje gingen doen. Yes, beet. Maar hij ging eerst even twee weken op vakantie, naar Bonaire. Prima, dan trouwen we daarna wel, dacht ik.

als Bonaire in Amsterdam Noord had gelegen dan had ik dat denk ik wel geweten

Tijdens zijn vakantie keek ik nog een keer heimelijk naar de foto’s op zijn Happn profiel. ‘Now about 5 km away’. Whut? Ik was nooit heel goed in topo, maar als Bonaire in Amsterdam Noord had gelegen dan had ik dat denk ik wel geweten.

Dus even een snelle recap: in korte tijd wilde de ene niets, daarna toch ineens wel. De ander wilde eerst wel, maar daarna toch weer niet. De laatste zei dat hij iets wilde, maar deed eigenlijk maar gewoon alsof. Goed, vandaar dat ik me even afvroeg welke vrouw wél iets van mannen begrijpt. Misschien kan Helga van Leur me een wat beter vooruitzicht voorspellen.

Reageer op artikel:
Dating dilemma: Mannen? Ik snap ze al-le-maal niet meer
Sluiten