Dating dilemma: nuttige voornemens voor álle single ladies

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week: voornemens die nuttig zijn voor álle single vrouwen.

Als we zo meteen knallend het nieuwe jaar in gaan en jij om 12 uur je single vriendinnen in een group hug vliegt, gaan ook meteen je goede voornemens van start. Nou ja, misschien ná 1-’ik drink nooit meer’-januari. Natuurlijk hebben we allemaal onze voornemens over gezond eten, meer sporten, blablabla. Maar voor de chicks die de hele NYE kerels onder de mistletoe hebben staan sleuren, wat zijn nou écht nuttige voornemens? Ik heb die van mij in ieder geval op een rijtje gezet, en ik heb zo’n vermoeden dat deze voor meer single ladies kunnen gelden.

‘Gebruik jij datingapps?’ Vervolgens zitten je vriendinnen de hele avond mannen die jij never nooit zou kiezen, te liken

Geen dating-apps meer in het openbaar checken

Als je met vriendinnen bent die een relatie hebben herken je dit sowieso: eerste een subtiele ‘oh gebruik jij van die dating apps? Die heb ik natuurlijk niet nodig, dus ik heb echt géén idee hoe dat werkt.” Dan zie je die twinkeling al in haar ogen en haal je zuchtend je telefoon uit je tas. Vervolgens zit zij de hele avond alle mannen die jij never nooit niet uit zou kiezen, te liken en berichtjes te sturen. Herkenbaar? Yep. En dat gaan we dus niet meer doen. Die dating-apps gaan niet meer aan als ik met vriendinnen ben. Dat doe ik wel weer als ik verveeld thuis op de bank zit. We hebben met de meiden veel belangrijkere zaken te bespreken. Bijvoorbeeld of we zonder ooit een Star Wars-film gezien te hebben wel de nieuwste kunnen kijken. Of hoe prettig het zou zijn als we elke dag naast Michiel Huisman wakker zouden worden. Bijvoorbeeld.

Minder dingen persoonlijk opvatten

Laat een gast weer eens niets meer horen na een date of na jouw berichtje (of oké, misschien zes berichtjes)? Joe. Prima, daar komen we weer goed mee weg. Ik ga niet meer zenuwachtig zitten bedenken of m’n haar wel goed zat, dat ik dan toch dat andere jasje aan had moeten trekken, of ik wel genoeg hints had gedropt door aan m’n haar te draaien, te lachen om al zijn grapjes en al zijn bewegingen heb gespiegeld. Dat is weer een apathische, unavailable, ‘ik-ben-nog-niet-over-m’n-ex-heen-dus-ik-heb-zes-verschillende-mokkels-tegelijkertijd’ lapswans minder. Next!

Ik ga niet meer zenuwachtig zitten bedenken of m’n haar wel goed zat en dat ik dat andere jasje aan had moeten trekken

Minder kritisch zijn

Ai, deze heb ik tijdens de kerstdagen wel een paar keer gehoord. ‘Jij hebt zeker nog steeds geen vriend? Ach meisje, je bent ook veel te kritisch.’ Thanks oma. En dan sta ik op een punt om een heel relaas te houden over de dating-jungle met hongerige jagers en dangerous mannen die je niet te lang in de ogen moet kijken en fladderende paringsdansen (ook wel Amsterdam genoemd dus). Maar daar heeft oma maling aan want ik had haar al lang twee kleinkids kunnen geven als ik lekker in het dorp was blijven wonen. Nee, mevrouw is te kritisch. Dus, even terugkomend op daten met Michiel Huisman: die standaard moet misschien maar even iéts omlaag. En trouwens, oma had het toch niet leuk gevonden als ik zoveel moest reizen voor zijn werk.

Niet teveel nadenken over dates

In lijn met het minder kritisch zijn: minder nadenken over dates zou zóóveel overuren van mijn brein schelen. Al die afwegingen na een date: hij heeft al zijn zaakjes op orde, maar is hij wel spontaan genoeg; of dat het daten juist heel erg leuk is, maar zou dat nog steeds zo zijn in een relatie? Is het relatie-materiaal? Zouden mijn vriendinnen hem leuk vinden? En m’n ouders (en oma)? Aargh! En tja, terwijl wij vrouwen hier úren aan besteden en al onze hulplijnen inschakelen, denken die kerels alleen maar: hé dat was gezellig en ze heeft een leuk koppie en een goeie kont, score! Pff. Nee, zo gaan we het voortaan doen: Was de date leuk? Top. Doen we dat nog een keer. Herhalen tot situatie 2 zich voordoet: is het niet (meer) leuk? Okee, klaar. Man, wat een tijd zullen we overhouden om aan andere dingen te denken! Aan daten met Michiel Huisman bijvoorbeeld. Hé, a girl can dream!

Reageer op artikel:
Dating dilemma: nuttige voornemens voor álle single ladies
Sluiten