Dating dilemma: of je met hem én haar mee naar huis wilt?

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het datingcircuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare, hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week: als je gevraagd wordt voor een trio.

Af en toe komt het ter sprake: één van de grote vragen des levens: heb je ooit een trio gedaan, of zou je het ooit doen? Vraag het even rond aan je mannelijke collega’s en vrienden, en alle mannen binnen een straal van 5 meter brullen je toe ‘Fuck yeah!’ Vervolgens zal 99 procent van deze mannen dit statement rap opvolgen met ‘wel met een vrouw erbij natuurlijk.’

Vrouwen zullen het denk ik iets genuanceerder brengen. Bij een extra man erbij zou ik bijvoorbeeld echt niet weten waar ik alles moet laten. Nouja, ik kan het me wel voorstellen, maar alleen al de gedachte daaraan vind ik een beetje heftig. Ik zou dus lekker instemmen met een extra chick erbij. Iedereen happy.

Maar als dan puntje bij paaltje komt, of het puntje met nog een puntje bij het paaltje of.. nou you get my point: hoe reageer je als je zelf het voorstel krijgt?

‘Ik probeerde naar hem én haar te knipogen. Wat mislukte’

Zelf kreeg ik vorig jaar in Amsterdam op de vooravond van de Gay Pride een offer I couldn’t refuse. Except that I did. De avond liep een beetje op z’n eind en ineens stond er een veel te knap stelletje voor m’n neus. De jongen vroeg me met wie ik eerder naar bed zou gaan, met hem of met zijn vriendin. Beetje gekke situatie was het wel, zelfs na de nodige biertjes. Ik wees uitdagend naar haar om een beetje in de sfeer van de Gay Pride te blijven. ‘Met haar,’, blufte ik stoer en probeerde naar beiden te knipogen (wat mislukte). ‘Dat is mooi,’ antwoordde die gast, ‘want zij ook met jou, net als ik, dus als je wil mag je met ons mee naar huis.’

Slecht verhaal, maar ik weet niet eens meer wat daarop mijn antwoord was. Volgens mij ben ik na een verschrikte blik gewoon omgedraaid en verdwenen in de mensenmassa. Noem me preuts of braaf, maar ik vind het nogal een dingetje, vooral als het wordt voorgesteld door een stel vreemden. Niet dat het er beter op zou worden als het bekenden van je zouden zijn trouwens. Awkwaaaard.

‘Hi schatje, ik ben wat lekkers tegengekomen in de gang, dus heb ik haar maar meegenomen. Leuk hè?’

Een vriendin kreeg laatst eenzelfde aanbod van een gast in haar appartementencomplex. Ze raakten aan de praat in de hal toen ze allebei het gebouw binnen liepen, gewoon een beetje over het weer. Maar dat sloeg snel om (het gesprek dan, niet het weer). Of ze nog plannen had vanavond. Hij was namelijk op weg naar zijn vriendin, en had ze misschien zin om mee te gaan? Gewoon een beetje chillen, knuffelen, filmpje kijken, wijntje drinken.

Ze wist niet helemaal hoe ze zich dat voor moest stellen. Belde hij dan aan bij zijn vriendin en als ze open deed was het iets van ‘hi schatje, ik ben wat lekkers tegengekomen in de gang, dus heb ik haar maar meegenomen. Leuk hè?’

Ze reageerde alsof ze elkaar al jaren kenden en hij net had gevraagd of ze een stukje taart kwam eten, want ze moest ‘helaas’ nog sporten die avond en wenste hem een fijne avond met zijn vriendin. Hij reageerde vrolijk met ‘okee, sportze!’ en daar scheidden hun wegen. Bijzonder, to say the least.

Kom je op je datingapps een profiel tegen waar een gast op foto’s staat met alleen maar dezelfde chick? Grote kans dat als je zijn profiel even beter bekijkt, je een uitnodiging leest om met hen sámen op ‘date’ te gaan. In Engeland is hier zelfs al een speciale ‘Tinder’ voor gelanceerd: 3nder. Op deze app, waar zich wekelijks 17000(!) nieuwe mensen aanmelden, swipen singles en koppels naar de gewenste toevoeging voor hun avontuurtje.

Zou ik de app uitproberen als deze in Nederland beschikbaar komt? Vast wel. Of ik op een uitnodiging in zou gaan is een tweede, maar ook hier kan ik me in ieder geval nog laten verdwijnen in de digitale mensenmassa.

Reageer op artikel:
Dating dilemma: of je met hem én haar mee naar huis wilt?
Sluiten