Dating dilemma: Seks met je ex-scharrel

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week: Marie-Louise ging toch weer terug naar haar ex scharrel. Om de seks.

Ik had me nog zo voorgenomen om het niet te doen. Mezelf ervan overtuigd dat ik het echt niet meer nodig had, dat er ook andere opties waren. Dat ik er niet zoveel meer aan moest denken, wat op een gegeven moment ook heus wel lukte. Het zou alleen schelen als ik niet een ruggengraat had met de sterkte van een noodle. Ik bevond me namelijk ‘ineens’ weer op de fiets naar een oude scharrel.

Je kunt het seks met je ex noemen. Ons ‘ding’ duurde bijna een jaar. We hadden niets, gaven er geen naam aan. We deden wel alles wat je van een stelletje verwacht: ik bakte muffins, hij maakte lasagne. Ik ging met hem en zijn vrienden mee naar festivals, hij keek met mij en mijn vriendinnen op brakke avondjes mee naar Holland’s Got Talent. We sliepen 3 keer per week bij elkaar. Maar nee hoor, we hadden écht niets.

Vervolgens bevond ik me ook op zijn bank, de keukentafel, het aanrecht en in zijn bed

Dat werd pijnlijk duidelijk toen hij een nieuwe vriendin kreeg. Met haar kon hij dus blijkbaar wél een echte relatie hebben. Tot een tijdje terug, want na drie jaar radiostilte kreeg ik ineens bijzonder veel attente appjes. Eén keer raden: het was uit met zijn vriendin. Sterk zijn. Niet toegeven. Ja, de seks was altijd geweldig, maar nee, dit gaan we niet nog een keer zo doen. Ik ga niet weer zo’n leuk, flexibel bruggetje zijn naar je volgende vriendin.

Hoe kan het dan verdorie toch dat ik me laatst weer voor zijn deur bevond? En het aanbellen was trouwens het startsein. Vervolgens bevond ik me ook op zijn bank, de keukentafel, het aanrecht en in zijn bed.

Het voorkomt trouwens ook slettengedrag op vrijdagnacht in de kroeg

Seks met je ex. Je krijgt er geen schoonheidsprijs voor, maar volgens mij is het niet alleen maar slecht. Misschien lijkt het alsof ik het voor mezelf goed ga praten, maar ik denk dus dat dit best herkenbaar is.

Ten eerste: hij laat je realiseren hoeveel je hebt te geven. En dat is dus meer dan alleen dit. Hoewel jullie fysiek nog goed klikken, besef je je wel dat je meer wilt dan dit. Je wilt er uiteindelijk toch een leuke relatie uit slepen en dat station is bij jullie inmiddels long gone.

Het voorkomt trouwens ook slettengedrag op vrijdagnacht in de kroeg, wat geregeld uitmondt in een walk of shame op zaterdagochtend. Die momenten bespaar ik mezelf graag en als dat betekent dat ik vrolijk wegga uit de kroeg met het vooruitzicht op een worstelpartijtje tussen zijn lakens en ik daarna vervolgens weer lekker in mijn eigen bedje lig te tukken, sign me up!

“Gaat u daar maar even liggen mevrouwtje. Klaar terwijl u wacht!”

Maar het belangrijkste vind ik nog: je wordt wat minder streng voor jezelf. Natuurlijk is er geen twijfel over mogelijk dat seks met je ex niet het beste idee van de wereld is. Je kiest voor vertrouwd gemak in plaats van verstand. Maar misschien is het op dat moment precies wat je nodig hebt. Ik hoef niet altijd het verstandige, brave meisje te zijn. Hé, ik rook niet, gebruik geen drugs, ik spring alleen af en toe bovenop m’n ex dus als je het zo bekijkt valt het allemaal reuze mee.
Zie het maar als een onderhoudsbeurt in een vertrouwde garage. ‘Zo mevrouwtje, daar bent u weer. Gaat u daar maar even liggen. Klaar terwijl u wacht!’

Meer lezen van Marie-Louise? De dating dilemma columns schrijft ze exclusief voor Beautify, maar ze verzamelt ze mét nog veel meer leuke verhalen op haar eigen Tumblr account. Genieten!

Reageer op artikel:
Dating dilemma: Seks met je ex-scharrel
Sluiten