Dating dilemma: Té goed zijn in daten

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week ontdekt Marie-Louise dat ze een pro is geworden in daten.

‘Kijk je uit dat je niet té goed wordt in daten?’ Té goed in daten? Hm. De afgelopen tijd heb ik ongeveer elke twee weken wel een date gehad. Niet omdat ik zo desperate ben voor een relatie, maar omdat ik dan in ieder geval het gevoel heb dat ik een beetje ‘bezig blijf’. Heb ik er iets aan? Pff. Nee. Obviously not haha. Maar je wordt er inderdaad wel goed in.

Ik ben de perfecte versie van mezelf. Maar ik vergeet wat ik van hém vind

Je presenteert je allerbeste en je allerleukste zelf, zorgvuldig gesmeed door alle voorgaande dates. Je past je helemaal aan hem aan. De gesprekken zijn perfect. Hij is perfect. Jij bent perfect. Als hij jou maar leuk vindt, toch? Want misschien wordt het dan wel wat!

Maarre, vergeten we dan niet een héél klein ietepietepeuterig dingetje? Zoals eh, ik weet niet, wat je VAN HEM VINDT BIJVOORBEELD? Mijn reactie na een date is bijna standaard dit: ‘ja superleuke jongen, echt heel aardig, we konden heel gezellig samen kletsen en lachen! Hij was ook knapper dan op de foto’s! Voor het gemak ‘vergat’ ik dan even dat bij de laatste drie gasten:

De gast in kwestie een kop kleiner was. En dan had ik niet eens hakken aan;
De gast in kwestie vooral over zichzelf praatte en ongeveer nooit vrolijk was;
De gast in kwestie super fan was van drugs.

Ik ben te goed geworden in daten. Shit. Ik heb mezelf uitgespeeld en daarmee verloor ik uit het oog wat ik belangrijk vind

OK. Zien we het patroon? Ik nu wel namelijk. Ik heb tegen geen enkele date gezegd dat we misschien toch niet zo goed bij elkaar passen. Want geloof me, in bovenstaande gevallen was dat echt níét het geval. Ik wilde vooral dat ze mij leuk vonden en tegelijkertijd deed het me niets als het bij één date bleef, want joh dan ga ik toch gewoon weer leuk zitten doen bij een andere gozer?

Ik ben te goed geworden in daten. Shit. Ik heb mezelf uitgespeeld en daarmee verloor ik uit het oog wat ik belangrijk vind. Het is niet erg om ideaal relatiemateriaal te willen zijn. We moeten alleen niet iemands ideale relatiemateriaal willen worden. Want we zijn al ideaal relatiemateriaal. Alleen niet voor kleine, ongelukkige jongens met een drugsprobleem.

Reageer op artikel:
Dating dilemma: Té goed zijn in daten
Sluiten