Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 2 aug 2017

Dating Dilemma: Waarom in hemelsnaam sturen die mannen niks terug?

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week: Doorschijnende shirtjes.

Briesend zat ze tegenover me. Ze deed van schrik (of expres) een derde laag hagelslag op haar crackertje en het brak al voordat ze er een hap van had genomen. “Het FATSOEN!”, snakten de andere meiden naar adem. Yes, ik was aan de juiste lunchtafel gaan zitten: de Briesende Vrouwentafel.

Als een opperhoofd van de tafel waren alle hoofden haar kant opgedraaid. Ze vertelde over de dates die ze met een leuke jongen had gehad. En niet zomaar leuk, maar ‘leuk-leuk’. Kriebels en die hele mikmak. En nu, nu liet hij niets meer van zich horen. Geen belletje, geen appje. Hij had haar zelfs van Snapchat verwijderd(?!). Daar kwamen ze: ‘het FATSOEN!’

Beetje jammer alleen dat ik ook geen fuck snap van het niets-terugsturen-mysterie

Hij had haar laatste appjes wel gelezen (die vervloekte blauwe vinkjes!) en was gewoon online geweest. Hij leefde gewoon nog, dus die verklaring kon van het lijstje worden geschrapt. Iedereen aan de lunchtafel keek mij ineens verwachtingsvol aan. Toegegeven, ik kan prima door als wijze dating-stamoudste. Beetje jammer alleen dat ik ook geen fuck snap van het niets-terugsturen-mysterie.

Ik denk dat 70% van mijn dates eindigen met onbeantwoorde berichtjes. Van zijn kant. En sorry, maar als je na een paar dagen mijn berichtjes nog steeds negeert, you’re out the door. Toodles! Voor een generatie waarvan het een wonder is dat onze handen nog niet vergroeid zijn met onze smartphones, moet je écht je best doen niet op berichtjes te reageren.

Ik smeerde ook nog maar een derde laag Nutella op m’n broodje

En dat is het rare van onze generatie. Ik snap gewoon niet wat er lastig is aan het sturen van “Hé, ik vond het heel gezellig met je, maar ik wil het graag hierbij laten”. Dan heb je het netjes afgerond en kun je wel of geen uitleg geven als daarom wordt gevraagd. Geen 3000 keer per dag je WhatsApp meer checken, geen scenario’s meer bedenken wat er met hem gebeurd kan zijn of teleurgesteld worden met een kutsmoes.

Dus dat fatsoen, dat is tegenwoordig ver te zoeken. Als hij wat had willen sturen, dan had hij dat nu al wel gedaan. Hard, maar waar. Ik smeerde ook nog maar een derde laag Nutella op m’n broodje. Ik hoop dat ik nog wel de stamoudste van de Briesende Vrouwentafel mag blijven.

Reageer op artikel:
Dating Dilemma: Waarom in hemelsnaam sturen die mannen niks terug?
Sluiten