Marie-Louise Diekema
Marie-Louise Diekema Column 18 november 2015

Dating dilemma: waarom mannen wat meer ballen moeten tonen

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week pleit ze om vaker afgewezen te worden. Keihard maar wel duidelijk.

Je zal wel denken: zitten vrouwen vooral te piepen dat de mannen van tegenwoordig zo ongrijpbaar zijn, moeten ze je nu ook nog eens vaker gaan afwijzen? Ja. Vaak, snel en eerlijk graag.

Bij mezelf heb ik namelijk een patroon ontdekt: de Vloek van de Derde Date. Er gebeurt bij mij namelijk iets geks na date nummer twee. Er volgt namelijk vaak geen date nummer drie. Na een eerste date wordt er vaak al snel van zijn kant een tweede date voorgesteld. Op dat punt ben ik dus al aardig content met mezelf, omdat ik me blijkbaar niet debieler dan normaal heb gedragen. Er volgt een leuke tweede date, en daarna.. stilte. Nada. Niente. Maar wat ging er dan fout? Zei ik iets geks? Deed ik iets raars?

Misschien. Misschien is hij op de tweede date tot de realisatie gekomen dat ik tóch niet genoeg op een Victoria’s Secret model lijk, of dat m’n gezicht in het echt er net niet helemaal uit ziet zoals op de foto’s met een lekker filtertje. Misschien heb ik zitten ratelen, hoewel ik er echt goed op heb gelet om geen man-onterende onderwerpen aan te snijden zoals exen, trouwen, baby’s, een toekomst met matchende windjacks of hoe hard ik kan boeren bij het drinken van een biertje. Of misschien zag hij date twee als laatste poging om me, tevergeefs, mee in bed te krijgen. Dit is vervolgens wat er gebeurt na de tweede date:

Ik: “Heb je zin om komende week een hapje te gaan eten / kop koffie te gaan drinken / filmpje te pakken?”
Hij: “…”

Of:

Ik: “Terrasje pakken vanavond?”
Hij: “Sorry maar ik ben niet toe aan een vaste relatie”

Ik ben dus gestopt met denken dat deze radiostiltes en bullshitredenen aan mij liggen. Nee jongens, deze is voor jullie. Jullie zouden me vaker moeten afwijzen. Op een nette manier. Hoe komt het toch dat jullie niet de ballen hebben om te zeggen: ‘Hé, ik vond het hartstikke gezellig, maar ik voel toch de klik niet helemaal’. Echt, wij single ladies kunnen wel tegen een stootje. Tuurlijk hadden we liever een ander stootje gehad, maar dat terzijde. We gaan niet zoals in de film hysterisch liggen huilen op bed omdat we je na 2 keer gezien te hebben, weer weg zien galopperen op die witte knol van je.

Wees galant, dan zullen wij dat ook zijn. Want geloof me, bij een nette afwijzing is de neiging om je fietsbanden lek te steken iets minder aanwezig. Iets.

Reageer op artikel:
Dating dilemma: waarom mannen wat meer ballen moeten tonen
Sluiten