Dating dilemma: Wat is er mis gegaan met het gewone avondje knuffelen?

In dating dilemma’s vertelt Marie-Louise, een twentysomething chick uit Amsterdam over haar ervaringen in het dating circuit. Want dat daten niet meer het daten van vroeger is, dat mag duidelijk zijn. Geniet van deze heerlijke herkenbare hilarische en soms ietwat pijnlijke verhalen. Deze week: alles over single mannen die je vragen voor een knuffelsessie maar in werkelijkheid he-le-maal niet willen knuffelen.

Nope. Hate to break it to you, maar dat willen ze niet. Sinds ik single ben – en vooral sinds de komst van dating-apps – hebben aardig wat mannen aangeboden om ‘gewoon lekker te knuffelen’. Nou, newsflash: ze bedoelen het soort knuffelen dat begint met hun hand onder je shirt en eindigt met jouw walk of shame terug naar huis.

Van vriendinnen die inmiddels een leuke vent aan de haak geslagen hebben hoor ik vaak: je moet gewoon een jongen vinden die klaar is om te knuffelen. En shit, ik denk dat gasten deze strategie door hebben. Ineens van alle kanten aanbiedingen om te komen knuffelen. “Oh, ik ben een beetje ziekjes, ik zou wel een knuffel kunnen gebruiken.” Of “Kom Homeland anders hier kijken, kunnen we lekker knuffelen op de bank”. Sommigen kiezen voor een iets agressievere aanpak: “als je met mij knuffelt wil je niks anders meer, wedden?” Easy there, cowboy.

Zijn we mooi klaar mee, niet-single-ladies. Thanks. Er zit alleen nog een klein, ieniemienie verschil in interpretatie. Geen rocketscience, gewoon weer een typisch Mars/Venus dingetje.

Kijk, wij vrouwen bedoelen ermee: een gast die wil knuffelen is klaar voor een relatie. Iemand die klaar is met het gerotzooi met andere chicks, die geen andere scharrels meer heeft en graag een avond zuipen en jagen in de kroeg met zijn vrienden opgeeft om met jou te bankhangen. Een die het leuk vindt om samen te koken, kaarsjes aan te steken en samen een beetje teut te worden van de rode wijn. Met avonden die knallend eindigen in de slaapkamer, daar zijn we heus niet vies van.

“Onder dat dekentje zit een hitsige jongen met een bobbel in zijn broek”

Mannen bedoelen met knuffelen: hé, superchill, ze komt naar m’n huis, zit straks op m’n bank en vanaf daar is het nog maar een metertje of vier naar m’n bed!

Ja ik weet het, het verschil is bijná niet op te merken. En wij zijn natuurlijk ook niet gek. We weten dondersgoed wat ze bedoelen. Het is gewoon de meisjesverie van een bootycall. Het klinkt als een avondje met thee en chocola en een dekentje op de bank. In werkelijkheid is er geen thee, geen chocola, maar zit er onder dat dekentje een hitsige jongen met een bobbel in zijn broek.

En ach, als jij ook zin hebt in dat verloop van je avondje ‘knuffelen’, helemaal prima natuurlijk. Ook leuk op z’n tijd. Maar ik weet wel dat ik het heerlijk zou vinden om een avondje te bankhangen, spontaan, zonder dat ik me zorgen hoef te maken over ongeschoren benen of m’n niet-matchende ondergoed (geef toe, dat zijn echt dé twee dingen die weggeven wat voor avond wij in gedachten hebben!). Maar misschien moeten we daar dan even een nieuw codewoord voor verzinnen. Want ik denk dat ze daarna niks anders meer willen, wedden?

Reageer op artikel:
Dating dilemma: Wat is er mis gegaan met het gewone avondje knuffelen?
Sluiten