Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 4 mei 2018

Wil jij meer dating succes? Let dan op je taalgebruik en schrijf foutloos

Wij hebben het antwoord op jouw bloopers in het dating proces. Vraag jij je af waarom hij een stapje terug doet? Wellicht hebben wij hierop het antwoord. Hij vindt het namelijk niet leuk wanneer jij ‘dom’ overkomt op de app, of praat als een gangster. Een beetje abn (algemeen beschaafd Nederlands), scoort in de liefde. Sgatje, sgoonheid, liefvde. Doe het niet. Typ correct, want deze msn taal van vroeger kan je jouw date of relatie kosten. Even snel en makkelijk typen is het uiteraard, maar deze woorden doen jou niet bepaald intelligent overkomen en dat vind hij niet aantrekkelijk aan jou.

Dating succes: taalgebruik / foutloos schrijven

Misschien denk jij nu, ‘ja doei, wat boeit het’. Nou, het boeit wel degelijk, zo bleek uit onderzoek. Het is zelfs zo erg dat foute grammatica wordt gezien als een ergere afknapper dan slechte seks.. Neem de Dikke van Dalen daarom nog even tot je en verdiep je in correct Nederlands. Wel zo handig wanneer jij wil scoren in de liefde.

Onderzoek

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 2000 single jongeren, er werd aan hen gevraagd wat zij het meest storend vinden aan een WhatsApp gesprek.

74 procent wil een gesprek wat lekker vloeiend is (dus zonder oponthoud van incorrecte taal) en dus zonder misverstanden. Daarnaast gelooft 84 procent hiervan dat het hebben van een goed whatsapp gesprek, veelbelovend is voor het echte face to face gesprek . Als het over WhatsApp al niet lukt, dan in het echt al helemaal niet.

Slechte spelling

Slechte spelling is een enorme ergernis. Iemand die niet kan typen, is nog erger dan een slechte bedpartner. Woww.. Maar mocht jouw Nederlands niet zo goed zijn, is dit makkelijk te verhelpen. Spijker je Nederlands bij met wat lesjes en je scoort weer in de liefde. Als het zo makkelijk op te lossen is, is het zonde wanneer je dit niet fikst.

Frustratie nr 2

Wat jongeren naast spelling enorm belangrijk vinden is: reageer op tijd en gebruik niet overal emoji’s bij. Lang niet reageren helpt desinteresse in de hand en een teveel aan emoji’s laat jou als een lolbroek overkomen.

Daarnaast kunnen al die poppetjes andere betekenissen oproepen, wat weer voor verwarring kan zorgen. Niet zo handig om te doen dus. Schrijf correct en beperk al het andere.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wil jij meer dating succes? Let dan op je taalgebruik en schrijf foutloos
Sluiten