Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Love 18 okt 2020

Laat deze 8 dingen alsjeblieft achterwege in je datingprofiel want zo scoor je geen match

Je komt ze vaker tegen dan je lief is: rare bio’s in een datingapp. Hoewel steeds meer mensen proberen er iets creatiefs van te maken (tja, je moet toch opvallen in de meute) zijn er ook nog genoeg mannen en vrouwen die er een puinhoop van maken. Echt niet tof want zo scoor je zeker geen matches.

Allergisch ben je ervoor hoor, als je één van deze dingen ziet staan in iemands datingapp bio. Maak de fout zeker niet zelf want dan kun je je zoektocht naar de ware net zo goed staken.

Zet dit vooral niet in je datingapp bio

Um zu kotzen: grappen die niet aanslaan, subtiele leugentjes en een eisenlijst. Dit en nog meer dingen vinden we allemaal vreselijk om te zien in iemands datingapp bio. Niet doen dus.

Sla dit artikel op met Pinterest, zodat je hem makkelijk terug kan vinden.

1. Wat je haat aan anderen

Hier kun je behoorlijk wat potentiële matches mee afschrikken. Opschrijven wat je allemaal vreselijk vindt, vooral als het vrij algemeen is. Veel voorkomend: ‘ik haat het als mensen zichzelf gaan zoeken op reis’. Natuurlijk zoekt niet iedereen zichzelf maar reizen doen er wel veel en die zullen zich dan ook direct beledigd voelen. Dag kansen op de liefde.

2. Je eisenlijstje

Ook een enorme afknapper is het opstellen van een eisenlijstje in je bio. En ja, dat kom je vaker tegen dan je zou denken. ‘Langer zijn dan ik, ook van sarcasme houden, goed kunnen koken’, joh al die dingen zijn een zorg voor later en zorgt er alleen maar voor dat anderen denken laat maar.

3. Grapjes die sowieso niet aanslaan

Natuurlijk proberen we allemaal grappig te zijn om op te vallen maar laat cliché en seksistische grapjes alsjeblieft achterwege. Ze slaan nooit aan en datzelfde geldt voor hele slappe openingszinnen. Niet doen.

4. Leugentjes (ook al zijn ze grappig bedoeld)

Of je je job nou mooier omschrijft dan-ie daadwerkelijk is of wat van je leeftijd afsnoept, dit soort leugentjes komen altijd uit. Het helpt je misschien in eerste instantie aan een leuke match maar als hij of zij er later achterkomt dat je daarover hebt gelogen ben je die match ook zo weer kwijt. Zonde toch?

Wat je daarentegen beter wél in je bio kunt zetten: Zet één van deze 5 teksten (of allemaal) in je datingapp profiel en je scoort vanavond nog een match om mee te daten

5. Het ideaalbeeld van een partner

Het is echt een no go om een ideaalbeeld van een partner te beschrijven. Vaak duw je hiermee mensen in hokjes en als je op deze voet begint, kan de start nooit heel lekker zijn. Laat dat ideaalbeeld lekker los en kijk wat voor leuke matches er voorbijkomen.

6. Vage foto’s toevoegen aan je datingapp

Tja, ook dit gaat jou niet helpen aan die leuke match. Vage foto’s of het gebruik van enkel groepsfoto’s (en het kan nog erger door helemaal geen foto’s te plaatsen) is iets waar vrijwel iedereen op afknapt. Wees gewoon wie je bent, er zijn genoeg mensen die je leuk vinden op die manier.

7. Maak je lever niet leuker dan het is

Maak je leven ook niet leuker en interessanter dan het daadwerkelijk is. Wees realistisch en blijf dicht bij jezelf, die dure Porsche op de foto had je ook alleen maar geleend op de bruiloft van je achterneef. Joe, prikken anderen zo doorheen.

8. Te veel persoonlijke informatie delen in een datingapp

En deze is vooral belangrijk voor jezelf. Plaats niet te veel persoonlijke informatie in je bio. Je weet maar nooit wie er aan de andere kant van het scherm zit. Wees altijd terughoudend in wat je deelt. Vertrouwen moet groeien en dat heeft tijd nodig.

Reageer op artikel:
Laat deze 8 dingen alsjeblieft achterwege in je datingprofiel want zo scoor je geen match
Sluiten