Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Love 23 okt 2020

Goodbye Tinder, Innercircle en Happn: Facebook komt met een eigen datingdienst

Zeg maar bye bye tegen Tinder, Happn, Innercircle, Bumble en alle andere datingapps. Facebook komt namelijk met een eigen datingdienst. En niet zomaar een dienst: ze matchen je ook met je Facebook-vrienden waarvan je stiekem aangeeft daar een oogje op te hebben (en zij dat ook hebben) ;-). De datingdienst is al geïntegreerd in de Facebook-app dus ready, set.. DATE!

Gaan met die banaan!

Datingdienst van Facebook

Je vraagt je vast af hoe de datingdienst van Facebook in zijn werk gaat.. Dat kunnen we je haarfijn uitleggen. Met de nieuwe dienst ‘Facebook Dating’ kunnen gebruikers van Facebook een los datingprofiel maken, waaraan andere gebruikers van Facebook gekoppeld kunnen worden. Dat is dan ook gelijk het ding waarmee Facebook concurreert met apps zoals Tinder.

De datingdienst is al geïntegreerd in de Facebook-app en gebruikt ingevulde interesses om de perfecte match te vinden. Ook wordt er gekeken naar de gebruiksgegevens van Facebook, hiermee krijgen ze een beter idee wie aan wie gekoppeld kan worden.

Extra functies

En het leuke is: de datingdienst bevat ook een reeks extra functies, waaronder de Secret Crush-optie. Het is namelijk zo dat de datingdienst gebruikers niet matcht met hun vrienden, maar er is een uitzondering. Dit gebeurt wel wanneer beiden zeggen een oogje op de ander te hebben. Spannend he! heb jij een oogje op iemand? 😉 Laat het dan vooral aan de dienst weten. Wie weet is het wel wederzijds.

Privacy

Wees niet bang dat al je date-gegevens te zien zullen zijn op je Facebook-pagina. Het bedrijf belooft namelijk in een persbericht dat de datingdienst de privacy van gebruikers enorm zal waarborgen. Zo wordt Facebook Dating pas geactiveerd nadat gebruikers er een account binnen hun Facebook-profiel voor hebben gemaakt.

Daarnaast moet het datingprofiel losstaan van het hoofdaccount. No worries, een like op Facebook Dating wordt niet zomaar zichtbaar op het gewone sociale netwerk. Lekker ongestoord daten dus … ;-).

Lees ook: Dít vind je het meest stressvol aan daten volgens je sterrenbeeld

Reageer op artikel:
Goodbye Tinder, Innercircle en Happn: Facebook komt met een eigen datingdienst
Sluiten