Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Life 16 apr 2019

Gatsbying is de nieuwste datingtrend en dit is wat het betekent

Dankzij social media is het tegenwoordig een heel stuk makkelijker om de aandacht van onze crush te trekken. Waar je vroeger lang moest nadenken en overleggen met je vriendinnen over een pakkend sms’je, zet je nu gewoon een mooie selfie op Instagram en wacht je op een like van hem of haar. Daar is tegenwoordig een term voor, namelijk ‘gatsbying’.

Een leuke foto van jezelf online zetten met een mooie filter en een pakkende caption en je kan geheid een like verwachten van je crush. Deze nieuwe datingtrend heet ‘Gatsbying’.

De datingtrend ‘Gatsbying’

De kans is groot dat je deze aanpak onbewust al gebruikt. Als je de film The Great Gatsby hebt gezien, snap je misschien al waarom deze datingtrend hierop is gebaseerd. Jay Gatsby stopte namelijk al zijn tijd, geld en energie in het plannen van prachtige feestjes in de hoop dat hij aandacht van zijn crush, Daisy Buchanan, kreeg.

Onze portemonnees zijn het er helaas niet helemaal mee eens om ook elk weekend zulke feestjes geven. Daarnaast is dat dus ook helemaal niet nodig want wij hebben social media tot onze beschikking.

Dus in plaats van een mega groot feest organiseren met een vuurwerkshow en cocktails, uploaden we gewoon een goede selfie om daarmee de interesse te wekken van de ander.

De trend houdt niet in dat je een foto uploadt en überhaupt hoopt op veel likes. Nee, Gatsbying doe je om de aandacht van één specifiek persoon te krijgen. Waarom we dit doen?

Volgens datingexpert Julie Spira doen we dit omdat er weinig risico aan vastzit. Ze zegt: “Het posten van een foto waar je goed op staat, een foto van een plek waar je crush veel is of een foto van het favoriete restaurant van je crush, is een passieve manier om zijn of haar aandacht te trekken. Dit doe je zonder daadwerkelijk afgewezen te kunnen worden.”

Niet zonder risico’s

Het lijkt misschien een hele makkelijke manier om een beetje geflirt op te wekken en dat is ook zo. Maar hecht niet teveel waarde aan een like van je crush. De kans is vast groot dat jij en je vriendinnen vaak genoeg doelloos op Instagram scrollen en foto’s liken, zonder daadwerkelijk stil te staan bij die persoon of de foto.

Dat je een like krijgt van je crush betekent dus niet meteen dat diegene ook verliefd is op jou. Maar het is natuurlijk wel zo fijn en als er vaker heen en weer geliked wordt, weet je wel dat er enige interesse is. Het is in ieder geval een goede manier om alvast een beetje te flirten voordat je de daadwerkelijke stap zet om je crush uit te vragen.

Heb je nu eindelijk die date staan, maar weet je nog niet wat je met je crush wil doen? Deze dates zijn alles behalve saai.

Reageer op artikel:
Gatsbying is de nieuwste datingtrend en dit is wat het betekent
Sluiten