Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 5 apr 2017

Oh no! Dit is de datum waarop het hooikoorts seizoen écht losbreekt

Met dikke, dichte, tranende ogen zit jij op de bank. Jouw lichaam straft je wederom om het feit dat de pollen weer een dansje doen in de lucht. Ja, be prepared hooikoortspatiënten, want deze dagen komen sneller dichtbij dan je denkt.

Het leven van de hooikoortspatiënt is niet eerlijk in deze maanden. Waar andere genieten van het zonnetje, zie jij deze tijd van het jaar maar de helft aangezien jouw ogen dicht geplakt zitten. Welkom lente en de bijbehorende pollen, welkom.

Hoge temperaturen

Was jij net zo blij dat het al zo’n heerlijk weer is geweest afgelopen dagen, heeft dit er toch écht voor gezorgd dat het pollen seizoen extra snel is begonnen. Door de hoge temperaturen zijn de berkenbomen snel in bloei, waardoor mensen met berkenpollenallergie hooikoortsklachten kunnen ervaren.

De temperaturen zullen hoger blijven dan gemiddeld, klein applausje, maar dit betekent wel dat al vanaf 8 april de kans op hooikoortsklachten toenemen in het zuiden van het land. Op 15 april zal dit in het noorden van het land aanbreken. Dat is balen.

Pollenmeter

Wil jij daarom voorbereid de deur uit met twintig doosjes antihistamine? Kijk dan voor vertrek even op de Allergieradar. Deze vertelt je welke gedeeltes van het land last hebben van pollen.

En mocht je de antihistamine vergeten zijn, dan hebben we prachtig nieuws: uit onderzoek is gebleken dat een lange zoenpartij ook werkt tegen hooikoorts. En dan kan je ook je ogen dichthouden, aangezien die toch al dichtzaten van de hooikoortsaanval. Fantastisch.

Lees hier nog meer voordelen van zoenen: Bewezen: 5 x waarom zoenen zo gezond voor je is

Reageer op artikel:
Oh no! Dit is de datum waarop het hooikoorts seizoen écht losbreekt
Sluiten