Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 2 sep 2017

11 leugentjes om bestwil die wij vrouwen maar al te vaak gebruiken

Want één leugentje (oké meerdere) kunnen toch geen kwaad? Leugentjes om bestwil vertellen we allemaal wel eens. Tegen vriendinnen, tegen onze mannen, en ook tegen collega's.

Leugengtjes om bestwil vertellen we eigenlijk uit liefde en mededogen voor de ander. Omdat we niet willen dat iemand zich rot voelt. Een andere reden is omdat we onszelf net iets beter willen positioneren omdat we weten dat de waarheid niet helemaal relaxt is. Maar je schaadt er een ander juist niet mee, waardoor ze leugentjes om bestwil heten.

Benieuwd naar de meest gebruikte leugentjes om bestwil? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

1. Ik ben over vijf minuutjes klaar

Ik ben echt over vijf minuutjes klaar hoor. Ondertussen moet je nog je haar, make-up én outfit uitkiezen. Oeps. Ja echt vijf minuutjes.

2. Ik ben niet jaloers

Het is oké ladies. We voelen ons te trots om tegen ons vriendje of scharrel te zeggen dat we jaloers zijn. Maar stiekem willen we het schreeuwen van de daken dat zij stom is en hij alleen aandacht voor jou moet hebben. Jaloers? Ik? Hoezo zou ik jaloers zijn op haar? Oh my god.

3. Ik ben druk vanavond

Druk met Netflix kijken en chocolade eten in mijn pyjama. En Gossip Girl staat nog altijd op nummer één.

4. Ik heb hoofdpijn en ik ben ongesteld

Soms heb je gewoon geen zin in seks. En als je zegt dat je daar geen zin in hebt dan kwets je hem. Dus ja je hebt hoofdpijn en ja, je bent ook nog eens ongesteld. Super jammer. Volgende keer beter.

5. Ik heb je bericht gewoon over het hoofd gezien

We hebben gewoon je berichtje ontvangen. We hebben alleen niet de behoefte gehad om te antwoorden.

6. Jij bent echt zoveel mooier

Één van je beste vriendinnen komt net uit een relatie. Ze ziet haar ex met een nieuw meisje. Het meisje is jaloersmakend mooi. Maar dat kan je haar écht niet vertellen, waardoor je uiteindelijk tegen haar zegt dat zij zóveel knapper is dan zij. En dat ze vast een tuttebel is. Gewoon om haar een goed gevoel te geven.

7. Morgen begin ik met afvallen

Dit is misschien een leugentje tegen jezelf. Leugentje? Nee joh. Morgen begin ik écht met afvallen. Vandaag wel nog drie donuts eten want ik moet wel even vieren dat ik morgen echt ga beginnen. Of volgende week..

8. Je hebt heerlijk gekookt, ik zou graag het recept van je willen

Op bezoek bij mijn schoonouders. Ja wat moet je dan zeggen? Hopelijk koken ze dit gerecht nooit meer.

9. Ik doe dit echt nooit

Je wil natuurlijk niet raar bij hem overkomen waardoor je tot wel drie keer toe benadrukt dat je dit echt nooit doet. Normaal ga je nooit zomaar met iemand naar bed. Hij is echt de eerste .. ‘silence’.

10. Hij? Hij is gewoon een vriend

Wie hij? Nee joh wij zijn gewoon vrienden. Ik ken hem al jaren.. (oké ik heb hooguit vier of vijf keer met hem gezoend.) Gewoon vrienden hoor.

11. Ik beloof je dat ik niet boos zal worden

Vertel mij gewoon wat er aan de hand is. Ik beloof je dat ik niet boos zal worden. Grootste. Leugen. Ooit.

Reageer op artikel:
11 leugentjes om bestwil die wij vrouwen maar al te vaak gebruiken
Sluiten