Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 11 nov 2014

De 15 meest herkenbare struggles voor mensen met een bril

Een bril kan een prachtig fashionable accessoire zijn voor je gezicht. Maar soms zit dat rotding gewoon hartstikke in de weg. Dit zijn 15 momenten waarop het maar wat irritant is om een bril te hebben:

1. Warme dagen

Je hebt continu een bezweet gezicht en daardoor glijdt je bril iedere minuut naar beneden. Je bent de hele dag bezig met je bril weer hoog op je neus te zetten.

2. Koude dagen

Overal waar je naar binnen gaat beslaat je bril en zie je niet eens wie je begroet. Oh hallo schatje, oeps, verkeerde. Misschien moeten we allemaal maar zo’n blower aanschaffen zoals ze in dierentuin Burgers Zoo hebben, daarmee beslaat je bril tenminste niet.

3. 3D films

Een bril over een bril, fijn. Je moet je bril ophouden om de film goed te kunnen zien (we willen de kus immers niet missen) en die 3D bril moet er dan heel onhandig overheen. Fijne combi, NOT.

4. Sporten

Tijdens het sporten komen de druppels zweet op je bril en hij zakt net zoals op de warme dagen af.

5. Achtbaan

Je gaat erin mét bril en je komt eruit zónder bril.

6. Zon

Of je nou een zonnebril op hebt, je gewone bril of een skibril, jij hebt iedere dag van het jaar kleurverschil in je gezicht en altijd in de weer met bronzer om dat te compenseren.

7. Autorijden

Hoe doe je dat? En je gewone bril en je mooie nieuwe Dior? Geslepen glazen zijn de goedkoopste niet en je wil ook niet altijd hetzelfde modelletje op je neus wat heel logisch is. Dat wordt weer over elkaar heen zetten en ook dat is niet fijn.

8. Foto’s

Die ellendige flits reflecteert altijd op je brilglazen. Je ogen zijn altijd verdwenen op de foto door de glans op je brilglazen. Zo lukt het nooit om die perfectie selfie te maken.

9. Gemaskerd bal

Je Prins Charming ontmoeten om 12 uur onder de discobal lukt niet als je hem niet kunt vinden. Een bril over je masker maakt je outfit niet echt spectaculair.

10. Op je zij liggen

Als je op je zij ligt druk je de bril altijd schuin of scheef. Hart of Dixie kijken liggend op je zij op de bank zit er niet in. Je bent veroordeeld om rechtop te zitten.

11. Regen

Ruitenwissertjes op je bril zijn iets te nerderig maar eigenlijk heel heel erg nodig. Door die druppels zie je niets meer.

12. Sneeuw

Datzelfde geldt voor sneeuw. Slingeren met je fiets omdat je niet voor je uit kunt kijken. Pas op ik ben een gevaar op de weg omdat ik een bril heb.

13. Duiken

Een duikbril over je bril.. dat is hetzelfde verhaal als de 3D bril in de bioscoop of een zonnebril nodig hebben in de auto.

14. Zoenen

Bij een wilde zoenpartij prik je vaak met je bril je zoenpartner. Dat resulteert vaak in een ‘auw’ terwijl het juist zo lekker had moeten zijn. Weg romantisch moment.

15. Douche

Als je dichtbij niet goed kan zien dan kun je zonder bril niet eens je shampoo en conditioner uit elkaar houden alleen een bril opdoen tijdens het douchen is ook geen optie. Van te voren klaarzetten dan maar.

Reageer op artikel:
De 15 meest herkenbare struggles voor mensen met een bril
Sluiten