Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 29 januari 2017

Dé 26 gouwe ouwe films die je als twentysomething-vrouw gezien moet hebben

Je hebt waarschijnlijk al heel wat films aanschouwt de afgelopen jaren. Recente films waarschijnlijk. Maar deze echte gouwe ouwe films mag je zeker niet overslaan en horen gewoon bij het leven van de twentysomething-vrouw. Hoe veel kun jij er afvinken?

1. Pretty Woman

Een absolute topper in dit lijstje. Julia Robert speelt Vivian, een prostituee. Ze spendeert een hele week met de rijke zakenman, gespeeld door Richard Gere. Ze worden verliefd.

2. When Harry met Sally

De film met de bekende scene ‘I’ll have what she’s having’, waarin Sally aan Harry laat zien hoe makkelijk het is om een orgasme te faken. De rest van de film wil je ook zeker zien.

3. The Breakfast Club

Vijf middelbare scholieren (een atleet, een nerd, een prinses, een crimineel en een psychisch gestoorde) zitten op zaterdagmiddag hun straf uit op school en gaandeweg komen ze erachter dat ze helemaal niet zoveel van elkaar verschillen als ze denken.

4. Working Girl

Melanie Griffith speelt in deze film is een secretaris genaamd Tess bij een bank op Wall Street. Haar baas gaat er vandoor met haar idee voor een fusie. Dat laat Tess haar natuurlijk niet gebeuren.

5. Moonstruck

Zangeres Cher speelt in deze film Loretta, een vrouw die valt voor de broer van haar man. Voor deze rol won ze de Oscar voor Best Actress.

6. Reality Bites

Deze film gaat over vier vrienden die een appartement delen in Houston. Lelaina is een idealistische student en documentairemaker, haar beste vriend Troy is een cynische flapuit die geen baan kan behouden, Sammy is net uit de kast en Vickie komt erachter dat ze HIV heeft. Een film vol drama, romantiek en komedie.

7. Before Sunrise

Céline en Jesse ontmoeten elkaar in de trein in Europa en spenderen een magische avond met elkaar in Wenen. Als je deze film hebt gezien dan wil je ook Before Sunset en Before Midnight zien.

8. Man in the Moon

Als je fan bent van Reese Witherspoon, dan wil je haar vast zien spelen in haar allereerste film. Ze is hier vijftien jaar en speelt Dani, een tiener die verliefd wordt op Jason. Hij heeft echter zijn ogen gericht op Dani’s oudere zus. Een hartverscheurend verhaal.

9. Ghost

Een bekende film waarin Patrick Swayze en Demi Moore een heel verliefd koppel spelen. Patrick wordt vermoord en zijn geest probeert in contact te komen met zijn liefje. Met een beetje hulp van medium Oda probeert hij te communiceren met haar en haar te waarschuwen voor het gevaar.

10. Parenthood

Voordat de serie uitkwam, was er de film Parenthood. Het verhaal is simpel: je bent getuige van de ups en downs van de familie Buckman.

11. Heathers

De ultieme Mean Girls film, maar dan een tikkeltje ouder. Winona Ryder speelt Veronica, een student op de middelbare school die deel uitmaakt van het groepje ‘Heathers’. Heathers, want de andere drie meiden heten Heather. Er worden moorden gepleegd, maar er wordt gedaan alsof het zelfmoord was.

12. Ferris Bueller´s day off

Ferris en twee vrienden besluiten op een dag te spijbelen. Ze rijden rond in een Ferrari en gaan op stap in Chigago. Het schoolhoofd ruikt onraad en probeert ze te betrappen.

13. Flashdance

Een geweldige dansfilm. Alex verdient haar brood met exotisch dansen en wil graag naar de balletschool.

14. The Bodyguard

Whitney Houston speelt een popster en huurt een bodyguard om haar te beschermen tegen haar stalker. De film heeft een verrassende wending.

15. My Girl

Vada en Thomas zijn beste vriendjes. Ze fietsen samen en klimmen in bomen. Klinkt als een schattig verhaal, maar deze film zal je hart breken.

16. Single White Female

Een erotische thriller waarin Allison haar vriend Sam betrapt met een andere vrouw. Ze trapt hem uit huis en gaat opzoek naar een nieuwe flatgenoot. Een vrouw biedt zich aan an ze vullen elkaar perfect aan. Dan begint ze Allie in alles na te doen.

17. Thelma & Louise

Deze wil je met je BFF zien. Deze film gaat over twee vrouwen die op de vlucht zijn nadat Louise een man heeft neergeschoten. Tijdens het avontuur ontmoeten ze een crimineel, van wie ze de beste tips krijgen.

18. Say Anything

Een romance die wordt verstoord door een vader.

19. Adventures in babysitting

De titel vertelt je alles.

20. Now and Then

Vier beste vriendinnen komen weer bij elkaar wanneer ze volwassen zijn en halen herinneringen op over hun jeugd. Er is een Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte in dit verhaal, yes.

21. Dirty Dancing

Niemand hoeft je te vertellen dat je deze film móet zien met Patrick Swayze en Jennifer Grey als absolute danstoppers.

22. Pretty in Pink

Andie is een arm meisje op de middelbare school. Haar vriend Duckie, is smoorverliefd op haar. Zij ziet hem echter slechts als een vriend. Dan wordt ze verliefd op de populairste en rijkste jongen van school, Blane. Hij blijkt ook verliefd op haar te zijn, maar moet veel opofferen in zijn sociale leven om bij haar te kunnen zijn.

23. Don’t Tell Mom The Babysitter’s Dead

De babysitter is dood. De oudste zus helpt haar broertjes en zusjes terwijl hun moeder de hele zomer weg is. Ze liegt over haar leeftijd en leert hoe het is om ‘volwassen’ te zijn.

24. Death Becomes her

Meryl Streep en Goldie Hawn spelen elkaars rivalen. Ze strijden voor dezelfde man. Wanneer een drankje dat hen belooft jong te houden wordt gemixt, gebeurt er iets heel vreemds.

25. Mystic Pizza

Zusjes Kat en Daisy zijn heel verschillend. De één gaat voor carrière en de ander voor liefde. Het ding dat de twee verbindt is hun werk bij dezelfde pizzeria.

26. Girls just want to have fun

Een echte topper met Sarah Jessica Parker in de hoofdrol. Én een danscompetitie. Wat wil je nog meer?Er komen ook vette nieuwe films dit jaar:
Deze nieuwe 9 films wil je absoluut zien dit jaar

Reageer op artikel:
Dé 26 gouwe ouwe films die je als twentysomething-vrouw gezien moet hebben
Sluiten