Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 21 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

De 3 fantastische effecten van het extract van rozen op je huid

Mocht je zelf nog niet helemaal fan zijn van alle producten met rozenwater of olie, dan gaan we je bij deze overhalen. De roos is niet alleen een prachtige bloem, hij is ook nog eens fantastisch voor je huid. Maar wat maakt rozenextract nou zo geniaal voor je huidconditie? We leggen het je haarfijn uit. De drie fantastische effecten van rozen op je huid: 1. Allereerst is het een zachte cleanser en verwijdert het onzuiverheden
Rozenwater ontstopt de poriën en maakt ze minder zichtbaar. Rozen zijn van zichzelf antibacterieel en zijn geschikt voor ieder huidtype. Daarbij herstelt het ook nog eens de PH waarde van je huid.

2. Het kalmeert en ontdoet de huid van ontstekingen
Rozen kalmeren de huid en zorgen er ook voor dat ontstekingen afnemen. Vandaar dat het een erg prettig product is voor vrouwen met acné of een droge huid. Daarbij geeft het de huidbarrière extra versteviging en beschermt het de huid tegen invloeden van buitenaf.

3. Het heelt en hydrateert de huid van binnenuit
Zowel rozenwater als rozenolie bevatten hoge levels van essentiële zuren, wat zorgt voor een goede hydratatie van de huid. Het hydrateert de huid voor zeker 24 uur en helpt de huid meer vocht vast te houden. Onze persoonlijke favorieten op het gebied van gezichtsverzorging?

Weleda’s Wilde Rozenolie

En Dr. Hauschka’s Rose Day Cream

Reageer op artikel:
De 3 fantastische effecten van het extract van rozen op je huid
Sluiten