Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 13 feb 2015

De 5 fases die wij vrouwen ondergaan tijdens online dating

Online daten. We hebben er al meerdere artikelen aan geweid. Maar wat maken we nu eigenlijk écht mee als vrouwen wanneer we de stap ondernemen tot online daten? Net als bij rouwen bevat het meerdere stadia die we dapper moeten doorstaan. Herken jij ze?

Fase 1. Je vriendinnen om advies vragen

Tja. Ga je het nu echt doen, of niet? Is echt iedereen online aan het daten? Náást Tinderen dan.. Want zeg nou zelf, dat mág gewoon niet echt tellen. Die dames die bij hoge uitzondering een diamant terugvonden tussen alle druk mogen van geluk spreken. Hoe dan ook. Volgens je vriendinnen doet bijna iedereen aan online daten. Want ja, ‘hoe ontmoet je anders mensen?’. Goed punt. Je hebt de laatste tijd niet echt nieuwe mensen ontmoet en de laatste keer dat je op een date ging waren Crocks nog in. Oke. Vooruit dan maar.

Fase 2. Drink wijn en maak je profiel aan

Goed, daar gaan we dan. Mijn perfecte match? Nou eh. Hij heeft een baan. En hij moet van honden houden. En dan maken we lange strandwandelingen.. En dan laat hij zijn vingers voor mijn haren glijden en.. Oke wie hou ik voor de gek. Dan maar ‘Over mij’. Ik eh ben.. 27. Eh. Oke. Klaar!

Fase 3. Zorgen dat je niet gematcht wordt met je collega’s

PING! ‘We vonden een match!!’. Met mijn buurman op kantoor. De creepy collega met teveel borsthaar en geen wenkbrauwen. Hoe kan dat uberhaupt? Hoe maakt moedernatuur zo’n cocktail dat je overal haar hebt behalve boven je ogen? Oke. Snel. Hij heeft het ook gezien. Koffie. REN.

Fase 4. Ga een aantal afschuwelijke dates af

Een kleine greep uit de mislukte poel:

Bachelor #1: Hij:’Oh mijn god je jurk is gewéldig!’, Ik:’Awh, dankjewel..’ (wat schattig dat hij dat zegt). Hij:’Hoeveel kinderarbeid denk je dat er nodig is geweest om dat te maken? Hm? HM?’.

Bachelor #2: Hij:’Hihihih… hihihi. Krijgen.. hihi. vrouwen wel eens orgasmes?’. Ik: ‘Ehm.. ja, soms?’. Hij:’Dat geloof ik niet’.

Fase 5. Cancel je account en probeer het in het echte leven

Want met een beetje geluk staat die perfecte match gewoon wel voor je dezelfde koffie te bestellen in de Starbucks. Of grijpt hij ook net naar de laatste avocado. Er voor open staan is één ding, maar durf ook zelf de sprong te wagen. Zie jij iets wat je wel als toetje zou lusten? Tast dan gewoon toe!

Reageer op artikel:
De 5 fases die wij vrouwen ondergaan tijdens online dating
Sluiten