Dé 5 geheimen van de ‘geen make-up make-up look’

Juist, de 'geen make-up make-up look'. Slechts de vrouwen zullen begrijpen wat we daar mee bedoelen #wokeuplikethis. Hoe creëer je nu precies die flawless look waarbij het nét lijkt alsof je geen make-up draagt, maar toch stiekem wél wat hebt opgesmeerd? Het is gelukkig best simpel, je moet alleen de trucjes even weten:

1. Gebruik in plaats van foundation, getinte moisturizer

Gebruik bijvoorbeeld die van NARS of CHANEL. Hun getinte moisturizer is eigenlijk een hele lichte foundation. Breng het aan met je vingers om zo een meer natuurlijke look te creëren. Door in plaats van een kwast je vingers te gebruiken, kun je gemakkelijker een dun laagje aanbrengen. Zorg dat je hoe dan ook je huid er nog doorheen kan zien. Heb je meer dekking nodig? Los het dan plaatselijk op met een concealer.

2. Probeer een crèmeblush in plaats van een poederblush

Door een crèmeblush te gebruiken in plaats van een poedervorm, behoud je je eigen glow. Door de glans die een crèmeblush met zich meebrengt lijkt het alsof je gezicht daadwerkelijk zachtroze is van zichzelf, terwijl dit effect met poeder vaak ver te zoeken is. Gebruik je ringvinger om een beetje blush op je wangen te deppen en beweeg met rondraaiende beweging omhoog richtig je jukbeenderen.

3. Beperk mascara tot een minimum

Natuurlijk, je ogen mogen best poppen bij deze look, maar hou het als het even kan bij maximaal twee laagjes mascara. De truc is natuurlijk om de indruk te wekken dat je van jezelf zulke lange wimpers hebt.

4. Geef je lippen een natuurlijke glow

Blijf van de lippenstift af. Gebruik in plaats daarvan een getinte lippenbalsem om je lippen toch nog een beetje extra glans en kleur te geven.

5. Poeder is verboden gebied

Overmatige olie kun je beter gewoon wegdeppen met een schone tissue, want afpoederen zou de hele look verpesten. Je wil je glow juist behouden, dus leg die poederkwast maar weer neer en omarm je glow.

Reageer op artikel:
Dé 5 geheimen van de ‘geen make-up make-up look’
Sluiten