De 7 nadelen van het deelnemen aan groepslessen

Groepslessen in de sportschool zijn een cultuur op zich. Er gelden harde regels, je moet goed opletten en vooral je vrouwtje weten te staan. Verder is het vaak ook nog een grotere stap dan wanneer je bedenkt zelf even een rondje te doen op de apparaten. Want nu moet je het net zo goed, als niet beter doen dan de rest. De absolute nadelen aan het meedoen met een groepslessen:

Naar de sportschool gaan is eigenlijk precies hetzelfde als daten. Waarom lees je hier.

1. Je bent je bewust van het feit dat er meiden in je klas zitten die dit vaker hebben gedaan. Veel vaker..

Oke, dus jij hebt moeite met het bijhouden van de stappen. Nou en? Je bent heus niet de enig.. Wacht. Waarom kan de rest het zo goed? Dit was niet de afspraak?

2. Je moet maar net klikken met je leraar/lerares

Je kent het wel. Je bent helemaal weg van je leraar of juist helemaal niet. En dat kan stiekem grote invloed hebben op je prestatie. Als jij je ondermijnt voelt door zijn of haar opmerkingen, dan is het geen wonder dat je misschien slechter presteert in de klas dan je normaal zou doen. Irritant ja.

3. Na afloop ren je allemaal tegelijkertijd de kleedkamer in

En kun je horen hoe makkelijk anderen het wel niet vonden, en dat ze de volgende keer liever echt een niveau hoger aansluiten (terwijl jij nog steeds knalrood bent van alle inspanning).

4. Je komt helemaal vooraan te staan tijdens je eerste keer

Confrontatie eerste klas.

5. Wanneer de instructeur je erop wijst hoe het wél moet

Jajajajaja, ik weet ook wel dat ik het 40 tellen moet volhouden, maar ik kán het niet oke. Nee het hele lokaal hoeft het echt niet te weten. Ja, all eyes on me? Fantastisch.

6. Wanneer je paren moet vormen en iedereen wel heel snel iemand anders heeft gevonden

En dus niet jou. Sta je dan. Dan maar met de leraar. Joepie. Waarvoor deed ik dit ook alweer? Ohja:

7. Wanneer je beste vriendin ineens niet komt opdagen

Daarom dus. Ze had je eindelijk overgehaald en nu sta je hier. In je eentje. Nooit meer. Hoewel je billen nu al steviger aan lijken te voelen.. hmm.. Misschien toch nog maar één kansje geven.

Reageer op artikel:
De 7 nadelen van het deelnemen aan groepslessen
Sluiten