Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 17 aug 2015

De 7 struggles die fashionista’s hebben als ze zich alleen aankleden

We kennen het allemaal, je bent je aan het aankleden en je komt vast te zitten. Sh*t. Niemand te bekennen om je heen. En nu?

Aankleden is een vak apart. En als er iemand in de buurt is om je te helpen, dan lukt het vaak nog wel. Maar als er niemand in je buurt is, dan zijn één van de volgende struggles vast héél herkenbaar.

1. Je rits van je jurk

Misschien helpt een kledinghanger om de rits van je jurk naar beneden te krijgen? Niets vervelender dan een rits die niet opengaat. Of een rits die je niet dicht kan krijgen. Je hebt altijd een ‘dode hoek’ op je rug waar je armen van bovenaf niet ver genoeg naar beneden komen, en van onderaf te stijf zijn om verder genoeg naar boven te kunnen. Wie heeft überhaupt de rits uitgevonden?

2. Geen advies van anderen

Zie je mijn ondergoed in deze witte broek? Kan ik dit aan naar mijn werk? Is dit perfect voor een date of schreeuwt deze jurk ‘ik ben wanhopig’? Help.

3. Is het ‘jongens-sexy’ of ‘fashion-sexy’?

Jij en je vriendinnen vinden die jumpsuit prachtig, maar je date zal misschien denken dat je een pyjama of grote condoom aan hebt. Oeps.

4. Niemand die je wegtrekt als je online gaat shoppen

Oh yeah, online sale bij Zara. Je weet dat je niet nog een paar zwarte hakken nodig hebt, maar ze zitten opeens in je winkelmand en ach, dat iDeal betalen gaat zo snel. Hallo, die hakken had je al een tijd op het oog en nu waren ze in de opruiming in jouw maat. Wat moet je anders? Je kan ze toch niet laten liggen? Zeker niet nu ze er nog wel waren in jouw maat die altijd uitverkocht is in de sale.

5. Er is niemand die je rustig houdt als je in een kledingcrisis zit

Je kent het moment wel dat je voor je kast staat en niets hebt om aan te trekken. Figuurlijk dan. Want als je even goed kijkt zie je rekken vol en heb je genoeg kleding om je naakte lichaam mee te bedekken. Je bent er alleen op uitgekeken. Zucht. Op die momenten zou het ontzettend fijn zijn als iemand je nu even kon helpen om een leuk setje bij elkaar te mixen en matchen.

6. Als je het gevoel hebt dat je billen gigantisch lijken in die broek

Dan heb je iemand nodig die gewoon eerlijk is en zegt hoe hoe je kont ervoor staat. Want je weet zelf ook wel dat je een prachtige bilpartij hebt.

7. Geen kleding kunnen lenen van je roomie

Toen je thuis woonde bij je zus, of misschien nog huisgenootjes had kon je altijd alles lenen. Of dat nou rechtmatig verkregen was of stiekem gepikt, er was een mogelijkheid. Nu is er niemand in de buurt met een kledingkast. Ja je buurvrouw. Maar de buurvrouw hieronder heeft alles behalve stijl dus die kun je écht niet vragen.

Reageer op artikel:
De 7 struggles die fashionista’s hebben als ze zich alleen aankleden
Sluiten