Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 21 aug 2015

De 8 dingen die alle vrouwen doen voordat ze een date hebben

Oke, je hebt een date staan. Vanavond. Holysh*t. Adem in, adem uit.

Daten is verschrikkelijk. Heh? Ja, serieus. Allereerst moet je een geschikte kandidaat vinden. Of dat nou via Tinder, in de kroeg, op je werk of ergens anders is, ergens moet je een combinatie zien te vinden van een aantrekkelijk uiterlijk als fijn innerlijk dat ook nog jouw type is.

Heb je dit afgevinkt? Dan begint de volgende stap, contact hebben én onderhouden. Anders haal je er nooit wat uit. Ja dit is die oh zo fijne periode waarin je elk woord zorgvuldig afweegt, uren zit te wachten op een antwoord, en elke keer weer een nieuwe strategie aan het verzinnen bent om het gesprek zo leuk mogelijk te maken. Als dit uiteindelijk is gelukt en hij de vraag heeft gepopt of je met hem uit wil, dan begint de ellende pas echt. 

Oké, we overdrijven. Daten is leuk. En als je een date hebt gehad die succesvol is geweest (lees: locking lips en vlinders all over), dan is alles het méér dan waard geweest. Maar de uren voordat de date daadwerkelijk plaatsvindt, daar gebeurt heel wat. Het kost namelijk best wat tijd om je als vrouw klaar te maken voor je date. Herkenbaar?

1. Je van top tot teen scheren

Daar sta je dan, ’s middags onder de douche, je in allerlei bochten te wringen om ieder plekje te scheren. En natuurlijk snij je jezelf net vandaag waardoor je een mooie snee overhoudt aan deze scheersessie.

2. Kleding door het hele huis

What to wear? Je wil niet te sexy, maar wel verleidelijk. Je wil professioneel overkomen, maar niet te zakelijk. Je wil je vrouwelijke rondingen laten zien, maar ook geen worstenbroodje worden. Je past wel 100 outfits, en net die ene die je aan wil, die zit nog in de was. Je kleding zit inmiddels niet meer in je kast, maar ligt verspreid door het hele huis.

3. Uren besteden aan je make-up en haar

Met als eindresultaat dat je er eigenlijk uitziet zoals je er normaal ook uitziet, maar nu kostte het je opeens heel veel tijd.

4. Moed indrinken

Je weet dat je met hem ook drankjes gaat doen, dus je zou nog niet moeten drinken. Maar die spanning is ondragelijk. Je moét wel naar die wijnfles grijpen.

5. Continu je telefoon checken

Stel je voor dat zijn plan opeens is veranderd, of dat hij toch nog afzegt, of gewoon een berichtje stuurt? Terwijl je van links naar rechts aan het rennen bent door het huis, check je iedere paar seconden wel even of hij al wat heeft laten horen.

6. Alle scenario’s doornemen in je hoofd van tevoren

Je hebt de hele date al 438 keer meegemaakt in je hoofd. Je hebt het gevisualiseerd, onderwerpen/grapjes/dialogen bedacht, en dat keer op keer afgespeeld in je hoofd. Om uiteindelijk een totaal andere date te hebben dan je ooit had kunnen bedenken. Maar dat terzijde.

7. Je vriendin op scherp zetten

Zij moet je kunnen redden uit een verschrikkelijke date. Je kent het wel, ziekenhuis, ongelukje, break-up en andere drama. Zij belt jou hoe dan ook halverwege de avond op, en jullie spreken af dat als je opneemt met je naam, zij onmiddelijk d’r toneelstukje moet inzetten. Neem je op met ‘hi lieverd’, dan is er niks aan de hand.

8. Zijn social media checken

Even voor de laatste informatie. Zo weet je tenminste wat hij gister heeft gedaan, welke gemeenschappelijke vrienden hij heeft, en met een beetje geluk uit wat voor gezin hij komt. Handige informatie om interesse te tonen of perfect als gespreksonderwerp als je even niets weet te zeggen.

Go for it girl.

Reageer op artikel:
De 8 dingen die alle vrouwen doen voordat ze een date hebben
Sluiten