De 8 meest bizarre weetjes over lipstick

We weten dat we eraan verknocht zijn ja. En dat het in diverse kleuren komt. Maar deze feiten, die ontbreken vast nog aan jouw lippenstift kennis. Here it goes.

Feitje 1: Mannen kijken gemiddeld 7,3 seconden naar vrouwen met rode lippenstift. Terwijl ze anders maar gemiddeld 2,2 seconden kijken. We wisten dat we eyecatchers waren met rode lippen, maar dat we er vijf seconden extra zendtijd door kregen, dát wisten we nog niet.

Feitje 2: Onze stay on lipstick hebben we te danken aan een man genaamd Hazel Bishop. Hij vond het goedje uit in zijn lab net na de Tweede Wereldoorlog.

Feitje 3: De eerste feministen verfden hun lippen in heftige kleuren om zo de opmars van de emancipatie extra kracht bij te zetten.

Feitje 4: Zowel mannen als vrouwen droegen in het oude Egypte vroeger lippenstift als statussymbool. Populaire kleuren waren oranje, rood, blauw en zwart. Fierce.

Feitje 5: In het Oude Griekenland werd lippenstift gebruikt om prostituees mee te herkennen. Ze mochten niet de straat op zonder.

Feitje 6: Elizabeth Taylor liet het niet toe dat andere vrouwen op haar set rode lippenstift droegen. Zij vond dat zij het alleenrecht had.

Feitje 7: Vroeger waren vaste onderdelen van lippenstift dierenvet en schapenzweet. Wat nu nog wordt gebruikt? Visgraten, speciaal voor de shimmer in onze lippenstiften. Ieks..

Feitje 8: De allerduurste lippenstift op aarde is die van Guerlain. KissKiss Gold and Diamonds. Quanta costa? $62,000. Ja. En dan betaal je niet eens voor de kleur, want die kun je ook gewoon voor $34 aanschaffen. Nee, je betaalt voor het omhulsel gemaakt van 18 karaat goud en 199 diamanten. Gelukkig kun je hem later hervullen.

Reageer op artikel:
De 8 meest bizarre weetjes over lipstick
Sluiten