Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty 30 okt 2014

De allerbeste tricks die je maar kunt bedenken voor volumineus haar

We hebben er al aardig wat over geschreven en ook in meerdere videos laten we zien wat je kunt doen voor meer volume. Dit zijn de beste tricks die er zijn om volume in je haar te krijgen.

1. Volumepoeder

De absolute favoriet van de redactie. Een stugge poeder die je bovenop bij de aanzet kun gebruiken voor volume en door de rest van je haar voor een messy effect. Het maakt je haar stug en het blijft daardoor zitten hoe jij het wil. Hangt het wat meer na een tijdje? Even met je handen door je haar gaan en je hebt weer een volle bos. Als je een vlecht maakt en je doet er wat volumepoeder op dan kun je heel gemakkelijk je vlecht iets uit elkaar trekken zodat deze breder oogt. Meerdere haar merken hebben het inmiddels al opgenomen in hun assortiment zoals Andrélon en The Insiders.

2. Touperen

De ouderwetse manier maar werkt nog steeds fantastisch. Bedenk goed op welke plekken je volume wil hebben. Wil je het alleen achterop je kruin, of juist aan de zijkanten? Waar je volume wil maken verdeel je het haar in plukken. Pak een pluk vast en duw met de kam of borstel richting de aanzet van je haar. Je haar wordt er heel fluffy van. Als je alle plukken hebt gedaan ga je met de borstel over de bovenkant heen zodat je het getoupeerde fluffy haar niet meer ziet. In een staart of gewoon lekker los, kan allebei.

3. Föhnen

Een mooie ronde borstel en föhnen maar. Als je vooral de borstel bij de aanzet erin zet en het haar omhoog föhnt dan krijg je een bol effect. Om je haar te föhnen met heel veel volume kun je ook deze video bekijken.

4. Volume shampoo

Eigenlijk had deze bovenaan moeten staan want een goed begin is het halve werk. Je haar wassen met volume shampoo, een beetje droogshampoo erin en je hebt niets anders meer nodig. De shampoo’s geven je natuurlijk volume vaak een boost en dat is precies wat je nodigt hebt.

5. Root booster

De nieuwste trend in haarland, de rootboosters. Het is een spray die je gebruikt bij je haaraanzet. Als je je haar vervolgens gaat föhnen treedt er een lifting effect in werking waardoor je haar, juist, meer volume krijgt. Binnenkort komt er een nieuwe op de markt van het merk Moroccanoil (Root Boost). Uitproberen!

Reageer op artikel:
De allerbeste tricks die je maar kunt bedenken voor volumineus haar
Sluiten