De allermooiste kleuren rode lipstick voor vrouwen met rood haar

Misschien lijkt het een beetje eng, of misschien too much, maar ook als je rode haren hebt kun je prima rode lipstick dragen. Rode lippen kunnen er zelfs voor zorgen dat jouw rode haren en porseleinen huidskleur nog beter nog voren komt. Soms is het moeilijk om de juiste rode kleur te vinden. Maar geloof ons, het is de zoektocht meer dan waard.

Zo kies je de juiste lipstick uit

Het juiste type lipstick

Belangrijk is het om je af te vragen voor welke gelegenheid je een rode lipstick zoekt. Zoek je het speciaal voor feestjes en uitgaan? Of wil je een draagbare rood voor een everyday look?

De juiste lipstick eigenschappen

Als je hebt vastgesteld of je een heftige rood wil of juist een wat rustigere kun je gaan bepalen of je er één wil die lang blijft zitten of dat je een licht glimmende rood wil bijvoorbeeld. Iedere keuze heeft zo zijn voordelen maar ook zijn nadelen. Een longlasting lipstick is vaak erg droog en gaat in je randen zitten terwijl een glanzende zachte lipstick er vaak sneller afglijdt.

Warme of koude kleur

Volgens de regels zou je moeten kijken wat voor type huid je hebt. Heb je meer een gele ondertoon? Of juist meer blauw/ paars? Om het antwoord te vinden kun je terug denken aan hoe je bruin wordt. Verbrand je alleen maar? Dan heb je vaak een koelere ondertoon. Word je gelig bruin? Meer tegen het olijf aan? Dan heb je een gele ondertoon. Natuurlijk zegt dit niet alles maar als je in de spiegel gaat staan kun je vaak wel zien of je een gelere gloed hebt of een wat koelere. Vergelijk ook ons met je vriendinnen, dat helpt vaak om de verschillende ondertonen te zien, ook als zij geen redhead zijn.

4. Probeer het uit

Je kunt natuurlijk altijd de lipsticks even proberen. Er zijn ontzettend veel tinten rood. Ook als je deze drie bovenstaande stappen hebt uitgevoerd is er nog steeds een divers aanbod. Je weet pas hoe het écht staat als je het hebt geprobeerd.

Let op dat de lipstick testers wel schoon zijn. Neem altijd een tissue mee om de lipstick even schoon te maken voor je ‘m aanbrengt met je vingers op je eigen lippen.

Favorieten voor roodharige vrouwen

Een witte porseleine witte huid

1. M.A.C – Ruby Woo
2. L’Oréal Paris Colour Riche Lipcolour – British Red

Een koelere ondertoon

1. Chanel Rouge Allure Lipstick – Pirate: rode lipstick met blauwe ondertonen
2. Guerlain Rouge G de Guerlain Jewel – Gala: voor een zachte glanzende finish
3. Maybelline – Non Stop Red

Een gelere ondertoon

1. Givenchy Le Rouge in 07 Grenat Initié: diep rood
2. M.A.C – Lady Danger
3. Chanel Rouge Allure – Incandescente 97

[one_half_last][/one_half_last][one_half_last][/one_half_last]
[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Reageer op artikel:
De allermooiste kleuren rode lipstick voor vrouwen met rood haar
Sluiten