De allernieuwste Koreaanse huidverzorgingsproducten die je echt móet proberen

De meest interessante en vernieuwende make-up en huidverzorgingsproducten komen uit het oosten. Neem de BB-crème, cushion-foundations en serums. De nieuwste trend op huidverzorgingsgebied is het gebruik van gefermenteerde ingrediënten.

Wanneer we zien dat er in Azië een nieuwe huidverzorgingstrend is willen we daar alles van weten, want grote kans dat het hiernaartoe overwaait. En wanneer dat gebeurt zijn wij er klaar voor (en scheppen we natuurlijk op over het feit dat we deze producten allang gebruiken).

De voordelen

Allereerst leggen we je uit hoe ingrediënten voor in de huidverzorgingsproducten gefermenteerd worden. Fermenteren oftewel gisten is een proces waarbij koolhydraten en suikers omgezet worden naar huidvriendelijke enzymen en aminozuren, door de stofwisselingsactiviteit van ‘goede’ micro-organismen zoals lactobacillen.

In tegenstelling tot traditionele cosmetische processen die gebruik maken van hoge temperaturen om ingrediënten en actieve werkstoffen te mengen, wordt gefermenteerde huidverzorging langzaam verwerkt in een proces wat wel weken kan duren. Dit gebeurt in een smetteloze, zuurstofvrije omgeving.

Tijdens dit proces vindt de magie plaats: Ingrediënten worden afgebroken en gemicroniseerd, en schadelijke en giftige bacteriën worden op natuurlijke wijze verwijderd.

Verkleinde moleculen

Maar er is meer. Hoewel het onderzoek naar gefermenteerde ingrediënten in huidverzorging nog in de kinderschoenen staat, zijn er toch al onderzoeken die uitwijzen dat de effectiviteit en werking van gefermenteerde producten hoger is dan bij producten die op de traditionele manier gemaakt zijn. Dit ligt aan het feit dat de ingrediënten tot extreem kleine moleculen worden gemaakt die beter door de huid geabsorbeerd kunnen worden.

Wat houdt dit in voor jou? Als je een gevoelige of droge huid hebt is dit het wonder waar je op wachtte. Want hoe kleiner de moleculen, hoe makkelijker ze doordringen in de huid en daar goed kunnen hydrateren, kalmeren en repareren. Fermentatie kan ook zorgen voor een verhoogde concentratie van huidvriendelijke ingrediënten zoals peptiden, proteïnen, anti-oxidanten en aminozuren.

Gevoelige huid

Wat misschien wel het belangrijkste is; door het fermentatieproces overleven de ‘slechte’ micro-organismen niet, wat betekent dat er minder conserveringsmiddelen gebruikt hoeven te worden. Wat je dan overhoudt is een super geconcentreerd product met heel weinig (of geen) conserveringsmiddelen. En bij mensen met een gevoelige huid zorgen de conserveringsmiddelen vaak voor irritatie, wat gefermenteerde huidverzorging perfect maakt voor deze groep mensen.

De ingrediënten

Dus naar wat voor gefermenteerde ingrediënten moeten we zoeken op de ingrediëntenlijst? In Korea zijn gefermenteerde plantaardige ingrediënten het populairst zoals chrysant, paardebloem en aloë. De eerste twee zijn anti-oxidanten en aloë staat bekend om zijn kalmerende eigenschap. Andere bekende gefermenteerde ingrediënten zijn granen zoals rijst, en proteïnen zoals soja (de gefermenteerde versie heet natto). Rijst is een zachte natuurlijke exfoliant en helpt je tint te egaliseren, en soja heeft een sterke hydraterende en voedende werking.

Houdbaarheid

Gefermenteerde ingrediënten vind je in allerlei soorten huidverzorgingsproducten, maar vooral in leave-in producten zoals serums en crèmes, en minder in bijvoorbeeld cleansers en toners. Omdat producten met gefermenteerde ingrediënten weinig of geen conserveringsmiddelen bevatten zijn ze iets minder lang houdbaar dan andere producten. Na opening moet je rekening houden met een houdbaarheid van zes tot twaalf maanden, voor opening is het product twee tot drie jaar houdbaar.

De toekomst

Koreaanse vrouwen zijn veel bezig met huidverzorging, wat misschien verklaart waarom ze zo snel bovenop de trend van gefermenteerde huidverzorgingsproducten zaten. Wat ook helpt is dat gefermenteerde etenswaren al honderden jaren onmisbaar zijn in het dieet van Koreaanse vrouwen, vandaar dat zij ook enthousiast reageerden op gefermenteerde ingrediënten in huidverzorging. Sowieso is het werken met natuurlijke producten een trend in de beauty wereld. Veel merken die zich willen onderscheiden van de rest gaan daarom dan ook terug naar de basis.

De populairste gefermenteerde huidverzorgingsproducten in Korea

[one_half]
[/one_half][one_half_last]

Whamisa Organic Sea Kelp Sheet Mask

Dit masker is gemaakt van honderd procent zeekelp en gedrenkt in zeewier en bamboe. Het masker is klinisch getest en hydrateert de huid en verzacht rimpeltjes.[/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last]

Whamisa Organic Flowers Water Cream with Natto

Deze moisturizer bevat een mix van chrysant en natto, wat gefermenteerde sojabonen uit Japan zijn. Het bijzondere aan de crème is dat hij water-vrij is. De textuur is enorm luchtig maar toch voedend.[/one_half_last]

[one_half]
[/one_half][one_half_last]

Mizon Good Night White Sleeping Mask

Het Mizon slaapmasker bevat natto gom van gefermenteerde sojabonen en is ideaal om eens kennis te maken met gefermenteerde huidverzorging. Ten eerste is het een ontzettend makkelijk product om te gebruiken, ten tweede kun je het naast je eigen huidverzorgingsproducten gebruiken. Wat je doet is op sommige nachten je nachtcrème vervangen door het masker. En dan is het zo makkelijk als opsmeren, gaan slapen, en wakker worden met een prachtige glow. [/one_half_last]

[one_half]
[/one_half][one_half_last]

Cremorlab Mineral Treatment Essence

Dit is het enige merk dat het recht heeft om water te gebruiken uit een mineraalrijke bron in Korea. Het merk is een van de populairste merken in Korea, en deze treatment is het populairste product van het merk. Je gebruikt het product door het met een deppende beweging aan te brengen nadat je een toner hebt gebruikt. De treatment gaat goed samen met andere producten en verhoogt de hydratatie en glans van de huid. Ook pakt het rimpeltjes aan en is het geschikt voor alle huidtypen.[/one_half_last]

[one_half]
[/one_half][one_half_last]

Sulwhasoo Snowise EX Brightening Mask

Elk masker is twee weken lang gefermenteerd in witte gember wat zorgt voor een verhelderde huid en een verbeterde bloedsomloop.[/one_half_last]

[one_half]
[/one_half][one_half_last]

SK-II Facial Treatment Essence

Dit klassieke product is voor tachtig procent gemaakt van het brouwsel Pitera, wat door het merk zelf is gemaakt is. Het mengsel bevat vitamines, mineralen, aminozuren, en organische zuren die zorgen voor het herstellen, vernieuwen en het egaliseren van de huid.[/one_half_last]

[one_half]
[/one_half][one_half_last]

SU:M37 Water-Full Rebalancing Gel Lotion

De lichtgewicht moisturizer bevat gefermenteerde bamboe, rode klaver, hibiscus en goud-zilver bloem, wat zorgt voor een gehydrateerde soepele huid.[/one_half_last]

Reageer op artikel:
De allernieuwste Koreaanse huidverzorgingsproducten die je echt móet proberen
Sluiten