De allervreemdste beauty trend gezien tijdens de Milaan Fashion Week

Sommige beauty trends zien we keer op keer terug tijdens shows, zoals de wetlook, rode lipstick en de nude make-up trend. Maar deze hebben we nog nooit eerder gezien, en zagen we ook niet aankomen: De gevlekte mascara trend.

Voor deze beauty trend werkten sommige make-up artists expres rommelig met hun mascara, zodat het resultaat een beetje gevlekt was. Zo bracht de visagist bij de show van Roberto Cavalli mascara op de onderste wimperrand aan, maar ook op de huid daaronder. Dit werd gedaan om extra intensiteit van de ogen te creëren.

Bij Versace werd er geen mascara gebruikt maar eyeliner. De eyeliner werd op de bovenste en onderste wimperrand aangebracht, en op de bovenste en onderste waterlijn. Het aanbrengen werd niet super netjes gedaan, en om het geheel nog wat rommeliger te laten ogen, werd het nog extra vlekkerig gemaakt met een wattenstaafje.

Bij de show van Fendi werd het nog extremer aangepakt. Nadat de mascara niet alleen op de wimpers maar ook op de oogleden was aangebracht, werden deze ‘uitschieters’ nog eens sterker aangezet door er met een vloeibare zwarte eyeliner overheen te gaan.

Vreemd of briljant?

Het idee van een rommelige mascara is niet verkeerd. Wanneer je het enkel gebruikt om je wimperrand wat meer mee aan te zetten, zoals je normaal misschien met een oogpotloodje zou doen, is er niks geks aan. Sterker nog, het is eigenlijk heel slim. Want de rest van de dag hoef je je geen zorgen meer te maken of je mascara wel goed blijft zitten. Plus het geeft een wat stoerder randje aan je look. Misschien is het dus een beetje een aparte trend, maar er zitten zeker voordelen aan.

Reageer op artikel:
De allervreemdste beauty trend gezien tijdens de Milaan Fashion Week
Sluiten