De belangrijkste huidverzorgingstips voor bij het sporten

Je zou het misschien niet verwachten, maar je huid netjes verzorgen voor en na het sporten is minstens net zo essentieel als je ritueel voordat je gaat slapen. Veel dames krijgen last van hun huid na het sporten, maar weten niet altijd waar het aan ligt. Met de volgende tips kun je zonder problemen intensief sporten en hoeft je huid helemaal nergens last van te hebben.

Voordat je begint

Verwijder altijd al je make-up voordat je begint met sporten. Daarmee doelen we op je huid. Je kunt altijd een klein likje mascara opdoen en dat éne pukkeltje aanstippen, maar wanneer je gaat zweten wanneer je foundation er nog opzit kun je ellende verwachten. Je poriën gaan namelijk openstaan en nemen vervolgens alle make-up op die er maar op te nemen valt. Dit zorgt weer voor verstopte poriën, gevolgd door mee-eters, gevolgd door puistjes.

Verzorg

Daarna is het belangrijk dat je je huid verzorgt voordat je begint aan je workout. Kies bijvoorbeeld voor een matificerende moisturizer of voor een crème die zorgt dat je niet te rood wordt tijdens het sporten. Crèmes met kamille zijn daarvoor bijvoorbeeld uiterst geschikt.

Bind je haar vast

Hoe sexy het ook staat wanneer je haar alle kanten opwappert tijdens het rennen, we raden je echt aan je haren goed uit je gezicht te houden tijdens het sporten. Je haar (inclusief haarproducten) kan je huid namelijk flink gaan irriteren na een heftige sportsessie.

Neem je eigen schone handdoek mee

Mocht je een liefhebber zijn van de sportschool, zorg dan dat je altijd je eigen schone handdoek bij je hebt. Veel handdoeken in de sportschool worden gebleekt met harde chemische middelen wat ook weer erg schadelijk kan zijn voor je huid. Ook een fijne tip: koop een handdoek met een tekst of merk erop. Zorg dat deze kant altijd naar je toe staat wanneer je hem over een apparaat hangt. Zo droog je je gezicht niet aan een handdoek die op allemaal vorige zweethanden heeft gerust en weet je precies welke kant je van je handdoek kunt gebruiken. Een hele gevoelige huid? Neem dan een pakje tissues mee waar je je gezicht mee kunt afdeppen tijdens en na het sporten.

Let op bacteriën

In de sportschool raak je eindeloos veel vieze dingen aan zoals apparaten en gewichten. Raak daarom tijdens het sporten je gezicht en haren niet aan (als het even kan). Maak ook van tevoren en achteraf je spullen zoals je oortjes en iPhone schoon.

Na je workout

Reinig je gezicht goed na je workout en het liefst nog voordat al het zweet alweer is opgedroogd. Moisturize je gezicht opnieuw en wacht totdat je helemaal bent afgekoeld met het aanbrengen van je make-up. Zo voorkom je dat je alsnog je poriën verstopt met foundation of andere producten. Done! Nu kun je genieten van de voordelen van het sporten op je huid: een prachtige natuurlijke glow en gezonde kleur.

Reageer op artikel:
De belangrijkste huidverzorgingstips voor bij het sporten
Sluiten