De beste en meest effectieve manier om puistjes te camoufleren (in drie stappen)

Puistjes, we hebben er allemaal wel eens last van. Misschien hebben we iets teveel van die heerlijke chocolade gesnoept of hebben we altijd wel last van onzuiverheden. Als we ze hebben is dat natuurlijk heel vervelend en willen we ze zo goed mogelijk camoufleren. Dit is je ultieme guide.

Stap één: verminder de roodheid

De eerste (en misschien wel belangrijkste) stap is af te rekenen met de rode zwelling die een puist zo aanwezig maakt. Een techniek die gelijk resultaat zal geven, is de puist koelen. Precies zoals je dat ook bij een geblesseerde knie zou doen. Hou een gekoeld kompres voor twee minuten tegen de puist aan.

Stap twee: gebruik een hydraterende foundation

Een vraag waar veel over gediscussieerd wordt, is of je eerst foundation of concealer aan moet brengen. Het beste is om met foundation te beginnen. Misschien vind je die namelijk al genoeg dekking geven en is concealer niet meer nodig. Gebruik altijd een hydraterende foundation wanneer je een puistje gaat camoufleren. Zo voorkom je dat het puistje er droog uitziet en juist meer opvalt.

Stap drie: gebruik een creamy concealer

Geeft je foundation nog niet genoeg dekking? Dan zijn concealers met een creamy substantie en rustgevende oliën het beste om te gebruiken. Hiermee voorkom je ook weer dat je huid er droog uitziet. Je kunt hiervoor het beste een kleine, fluffy kwast gebruiken, want die brengt de concealer voorzichtig en in dunne laagjes aan.

Reageer op artikel:
De beste en meest effectieve manier om puistjes te camoufleren (in drie stappen)
Sluiten