Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 20 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

De beste foundation tips voor donkere vrouwen

De donkere vrouwen onder ons hebben het niet mee op het gebied van beautyproducten. Zoals we al eerder schreven wordt er in de cosmeticawereld te weinig rekening gehouden met hun prachtige complexie. Al helemaal op het gebied van foundations. Nick Barose, top visagist en gespecialiseerd in het opmaken van donkere huidjes deelde zijn tips:

Ga altijd voor vloeibaar

Vloeibare foundation laat de huid altijd nog een beetje doorschemeren. Poeder kan daarentegen voor een maskerachtig effect zorgen. Volgens Nick hebben donkere vrouwen de neiging hun gezicht te mat af te werken met poeder. Dit kan een nogal ‘cake’ achtig effect veroorzaken. Donkere huidjes hebben een glow van zichzelf, dus waarom je glow verstoppen?

Focus op ondertonen

De kleur kiezen is ook geen eitje. Bij een donkerbruine huid zijn oranje ondertonen het allermooist, waar gele ondertonen zorgen voor een grijs uitgeslagen effect en rode ondertonen voor, nouja, een rood effect. Nick gebruikt graag meerdere tinten op de rode loper, maar die luxe heeft natuurlijk niet iedereen. Zorg daarom altijd dat je een kleur kiest die mooi is op je kaaklijn.

Omarm je glow

Het is nooit verkeerd om mat te beginnen, maar mocht je glow er dan toch nog een beetje doorheen komen, make it shine! Later glow toevoegen is eigenlijk niet te doen aangezien de huid dan vervolgens vettig overkomt.

Reageer op artikel:
De beste foundation tips voor donkere vrouwen
Sluiten