Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 21 sep 2014
Leestijd: 2 minuten

De beste home made oplossingen voor ieder type haar

Zoveel verschillende soorten haar, zoveel verschillende soorten hoofdhuiden, haarproducten, blootstellingen aan de zon, noem maar op. Ieder haar is anders door de manier waarop er mee wordt geleefd. Daarom maakten wij voor jullie een selectie van de leukste home made haarmaskers om zo ieder type haar een keertje te kunnen verwennen.

Dof haar

Dof haar is vervelend. Je kan er een glansshampoo tegenaan gooien, maar het zal het nooit winnen van een homemade maskertje. Alles met lactose zoals yoghurt en melk kunnen dit probleem verhelpen.
– Neem een half kopje yoghurt (of zure room) en kneed het goed in je vochtige haar. Laat het vervolgens twintig minuten intrekken. Spoel hierna goed uit met warm water, gevolgd door koud water. Was het haar na met je gebruikelijke shampoo. Je kan het maskertje om de week toepassen.

Een kriebelige hoofdhuid

Ook dit is irritanter dan je denkt en brengt veel roos met zich mee. Hoe kalmeer je die handel?
– Mix twee theelepels verse citroensap met twee theelepels olijfolie en twee lepels water. Masseer het mengsel zachtjes in over je gehele hoofdhuid. Twintig minuten laten intrekken, uitspoelen en wassen met shampoo. Je kan het om de week gebruiken.

Fijn haar

Niet alleen je lichaam zet er door uit, maar ook je haar: bier.
– Meng een half kopje bier met een theelepel olie en een rauw eitje. Breng het aan op vochtig schoon haar, laat vijftien minuten intrekken en spoel af met koud water. Je kan ook bier over je droge haar sprayen, inkneden en laten drogen (zal je vriend príma vinden).

Vettig haar

Dit klinkt een beetje gek, maar het werkt prima.
– Doe een theelepeltje maismeel in een lege zout- of pepermolen en maal het uit boven je droge haar tot alles op is. Pak vervolgens een borstel en kam alles eruit. Je kan dit herhalen om de dag.

Pluizig haar

Bij dit haar moet je zorgen voor zowel voeding als het temmen van de haren.
– Prak een halve avocado en masseer het in schoon, vochtig haar. Laten intrekken voor vijftien minuten en spoel uit met water. Wil je je haar meteen moisturizen, voeg dan twee lepeltjes yoghurt toe aan het mengsel.

Droog of beschadigd haar

Dit is voor bijna iedereen van toepassing die veel in de weer is met styling apparaten.
– Masseer een half kopje honing in je vochtige haar en laat het intrekken voor twintig minuten. Uitspoelen met warm water. Vloeibare honing is wel makkelijker aan te brengen (en te verwijderen) dan ruwe honing. Beste één keer per maand aanbrengen.

Reageer op artikel:
De beste home made oplossingen voor ieder type haar
Sluiten