De beste make-up tips voor dames met rood haar

Heb je als redhead ook zo vaak het gevoel dat je een heleboel kleuren niet kunt dragen of bepaalde looks niet kunt hebben omdat het vloekt met je rode haar? Dan wordt het eens heel erg tijd om daar mee op te houden. Rood haar is namelijk zeer zeldzaam, bloedmooi en ook nog eens fantastisch te combineren met make-up. Je moet alleen even precies weten met welke, en daar zijn wij voor:

1. Roze lippen

Hoewel jullie rossige dames misschien eng worden van de gedachte aan roze make-up, komen wij jullie het tegendeel bewijzen. Rood kan namelijk prachtig in combinatie met roze, zeker als je durft te knallen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gewaagde hot pink lip?

2. Ontwijk te heftige foundation

En wel om twee hele goede redenen. Ten eerste: je sproeten zijn jaloersmakend, dus loop er alsjeblieft mee te koop. En ten tweede: Een pukkeltje lijkt eigenlijk meteen een sproetje, waarbij het dus veel minder opvalt dan wanneer je niet zo’n handige camouflage van jezelf hebt. Daarbij kun je er ook goed voor kiezen om alleen het plekje aan te stippen, en niet meteen je hele gezicht mee te nemen. Need we say more? Kies liever voor een getinte moisturizer en laat de dikke foundations lekker liggen.

Subtiele bronzer

Sommige rode dames zijn bang voor bronzer. Ook niet zo vreemd. Het kan namelijk al snel te heftig ogen in combinatie met flink wat sproeten. Wanneer je echter gebruik maakt van een relatief lichte bronzer, kun je de bronzer juist in je voordeel laten werken. Het zorgt er namelijk voor dat de roodheid in het gezicht minder opvalt. Ook meteen weer een goed excuus om geen foundation te hoeven dragen.

Rock die cat-eye

We weten niet wat het is met jullie roodharigen, maar op de een of andere manier staat de cat-eye jullie allemaal fantastisch. Sproetjes zijn al heel sexy, waar een cat-eye het speelse helemaal afmaakt. Niet bang zijn, gewoon doen. Daarbij contrasteert het ook nog eens prachtig wanneer je bijvoorbeeld groene of blauwe ogen hebt (maar dames met bruine ogen staat het niet minder mooi):

De kleur van dit seizoen is jullie kleur

Dat klopt, masala is het helemaal op dit moment en dat komt goed uit. Pruimachtige kleuren staan namelijk beeldschoon bij redheads. Zowel in de vorm van oogschaduw als lippenstift, we worden er zonder meer jaloers van.

Reageer op artikel:
De beste make-up tips voor dames met rood haar
Sluiten