Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 11 jun 2015

Dit zijn de Do’s en Don’ts van Whatsappen tussen jou en je fling

Je hebt eindelijk weer een man ontmoet waar je kriebels van in je buik krijgt. Je bent helemaal over je oren, maar wil wel 'cool' overkomen op Whatsapp. De vraag is echter: hoe? Hoe zorg je ervoor dat je geen grenzen overgaat? Dat hij je leuk vindt en niet obsessief? Met de volgende Do's en Don'ts weet je precies hoe je het moet aanpakken.

Whatsappen met een man

Hoevaak is het normaal of slim om je date te WhatsAppen? Je wil hem om je vinger winden, niet afschrikken. Maar wat zijn de ‘regels’ voor het Whatsappen met een man? Wij helpen je uit de brand.

Don’ts:

Overanalyseren

Geef maar toe, we doen het allemaal. Je kunt geen koffietent binnenlopen zonder dat je vriendinnen hun hoofden hoort breken over ‘dat ene smsje’. Wat bedoelt hij nou? Waarom doet hij er zo lang over? Misschien zegt hij nee, maar bedoelt hij eigenlijk ja? Ga maar gewoon altijd uit van wat er staat. Mannen zijn simpel en houden niet van spelletjes of onduidelijkheid. En met overanalyseren maak je eigenlijk alleen jezelf gek.

Net zo lang wachten als hij om te antwoorden, maar ook niet meteen

Dit blijft natuurlijk een lastige. Wanneer besluit je te antwoorden? Niet meteen natuurlijk, maar ook niet uren later. Sommige dames leggen hun tijd gelijk aan hoe lang híj er over heeft gedaan om te reageren. Of dat the way to go is? Niet bepaald. Stel je eens voor dat hij daar achterkomt? Verder totaal niet vreemd natuurlijk.

Kinderachtig praten en met teveel smileys

Niet sexy. Te kinderachtig praten en met teveel smileys. Je bent nu oud genoeg en wil volwassen overkomen, niet waar? Gebruik de smileys dus maar weer wanneer je je groepsgesprek met je BFF’s opent. Wij meisjes onderling houden er natuurlijk wél van ;).

Ongeduldig zijn

Reageert hij maar niet en zie je dat hij wel online is geweest? Weersta het dan om er wat van te zeggen. Je bent zijn moeder niet en hij moet zelf uit kunnen maken wanneer hij je terug wil appen of niet. Misschien wacht hij expres wel even omdat hij je leuk vindt.. oh nee, overanalyseren!

Telkens je naam en foto veranderen

Want kom aan, hoe desperate wil je overkomen? Je bent een sterke tante en het maakt geen bal uit welke naam, slogan of foto er bij je nummer hoort. Hij weet toch wel of hij je leuk vindt of niet.

In één berichtje antwoorden en niet zeven

‘Hoi’
‘Hoe gaat het?’
‘Ik zit op het terras’
‘Kom je ook?’
‘Je bent aan het werk zeker?’

Irritant? Een beetje..

Do’s:

Durf hem als eerste een berichtje te sturen

Hij hoeft natuurlijk echt niet als eerste een berichtje te sturen. Het is wel leuk (voor ons), maar hij zal het initiatief en gebaar meer dan waarderen. Het laat zien dat je niet bang bent, stoer en zelf ook het heft in handen durft te nemen. Go for it girl.

Durf hem vragen te stellen

Vind je deze jongen leuk? Toon dan ook oprechte interesse. Stel hem vragen en zorg dat hij zich speciaal voelt. Mannen vinden dat namelijk ook leuk hoor ladies. Vraag hem naar zijn dag, zijn hobby’s en als jullie al op date zijn geweest over diepere onderwerpen. Weer niet té eager, maar toon zeker de nodige interesse. Iedereen vindt het leuk om over zichzelf te praten.

Grapjes durven maken

Ben jij stiekem wel een grappenmaker? Durf dan ook zeker grapjes te maken in jullie Whatsapp gesprekken. Let wel op dat ze duidelijk zijn en niet zowel leuk als onaardig kunnen worden opgevat. In dat geval vaar je weer in geheel andere wateren.

Jezelf zijn

En natuurlijk stipt op nummer één: wees lekker jezelf. Hij moet je tenslotte leuk vinden om wie je bent en jezelf zijn is een van de makkelijkste dingen die je kunt doen. Het blijft lastig, dat Whatsappen..

Reageer op artikel:
Dit zijn de Do’s en Don’ts van Whatsappen tussen jou en je fling
Sluiten