De gekste trucjes om je huid in één keer op te knappen

Als je huidje er niet uitziet zoals je zelf zou willen kan dit behoorlijke invloed uitoefenen op je gemoedstoestand. Je kan crème's kopen wat je wilt, maar soms heb je gewoon dat éne ouderwetse trucje nodig:

Puistjes

Tegen puistjes zijn genoeg middeltjes bedacht, maar wat pas echt goed werkt is er een likje crème tegen luieruitslag. Je zou het moeten zien verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Make-up

Krijg je je make-up er met geen mogelijkheid af? Grijp dan naar de kokosnootolie. Deze even laten intrekken, eraf halen en je ziet niéts meer van die watervaste bronzer.

Doffe huid

Aangezien het kouder wordt kan ons huidje wel wat extra oppepping gebruiken. Dit kan alleen al door een aantal simpele yogaposes die je gezicht naar de grond laten reiken. Denk hierbij aan de childpose of de downward dog. Een beetje doorbloeding goes a long way.

Vette huid

Tegen een vettige huid werkt zwarte thee geweldig. Zet een kopje en laat het afkoelen tot het koud is. Breng het aan op de huid, laat intrekken en was het er niet meteen af (na een aantal uur of pas de volgende ochtend). Wanneer je dit vaak genoeg blijft doen gaat de huid vanzelf minder olie aanmaken.

Parfum

Ben je gek op je parfum maar vervaagt hij te snel? Smeer dan eerst wat Vaseline op voordat je je parfum aanbrengt. Zo blijft de geur gemakkelijk een aantal uren langer hangen.

Snel geïrriteerd huidje

Last van een gevoelig huidje? Week dan een washandje in een melk en ijs badje en leg het uitgewrongen washandje op je schone gezicht voor vijftien minuten. Door de pH waarde van de melk en de koeling van het ijs komt je huidje zo weer tot rust.

Reageer op artikel:
De gekste trucjes om je huid in één keer op te knappen
Sluiten