Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 15 aug 2015

De grote stap: 9 x wat je wilt weten voordat je met je lover gaat samenwonen

Samenwonen kan een belangrijke stap zijn voor jullie relatie. En dat wij vrouwen met een eigen gebruiksaanwijzing komen is nu wel duidelijk. Maar wat als we dit nou even omdraaien? Wij vrouwen zouden namelijk ook wel het één en ander van te voren willen weten voordat we onze dozen gaan inpakken.

Lees en bereid je voor, want:

1. Hij kan sloppy zijn, al is het maar om zijn punt duidelijk te maken

In het begin willen jullie natuurlijk het liefdesnestje spik en span houden. Maar op den duur hebben jullie allebei een eigen manier van opruimen. En dit houdt voornamelijk in dat hij pás opruimt wanneer jij, in zijn ogen, erover gaat zeuren. En om zichzelf en zijn vrienden toch te bewijzen dat hij niet helemaal onder de plak zit, zal hij het bed pas op maken wanneer jij er juist niet om hebt gevraagd. Confusing right?!

2. Hij volgt (waarschijnlijk) jouw gezonde dieet niet

Wij doen er alles aan om onze ‘bikini body’ te bereiken. Van het aantal squads en burpees tot aan een rijkgevulde salade in de avond. Super motiverend als jouw vriendje dan naast je een pizza zit te eten. Uhum..

3. Mannen en scheren

Een relax-moment voor jezelf in bad.. toch maar niet want het bad zit vol met haren omdat hij zich net weer eens heeft geschoren.

4. Waar zijn jullie romantische filmavonden gebleven?

In het begin van de relatie mocht jij altijd bepalen wat voor films erop het programma stonden. Hier hoefde je natuurlijk niet lang over na te denken: als er maar romantiek in zit. Eenmaal samenwonend worden de romantische films ingeruild voor actie-films. Om nog maar te zwijgen over de voetbalavonden die je gaat beleven. En jij maar denken dat er alleen een WK bestaat..

5. Hij wilt vaker seks dan jij

Ja, het is heerlijk om ‘s avonds je vriendje te verrassen met een leuk lingeriesetje of hem is spontaan te bespringen. Maar heren, moet dit nou echt elke dag? Gelukkig hebben we ‘that time of the month’ en zijn we minstens drie dagen per maand gesloten vanwege onderhoud.

6. Wanneer jij weer eens een kledingcrisis hebt en hij misschien iets té eerlijk is

Jullie hebben een leuk feestje s’avonds en jij denkt eindelijk dé outfit gevonden te hebben. Weet je wel, dat dure blauwe jurkje die je een tijdje geleden hebt gekocht voor één van jullie romantische dates. Vol zelfvertrouwen vraag je hem om zijn mening, waarop hij vervolgens antwoordt: ‘Schat, zou je vanavond niet iets anders aan doen?’. Oh my, he did not.

7. Als hij dronken thuis komt van een boys night out

Je hebt een heerlijke avond gehad thuis: nageltjes gelakt, eindelijk weer eens Gosspip Girl gekeken, wanneer je vriendje dronken thuis komt. Bereid je voor op onduidelijke liefdesverklaringen en hilarische momenten. Leuk om hem dit de volgende dag tijdens zijn kater uitgebreid te vertellen.. en wat is het dan ook een schatje.

8. Zijn morningwood moet je zien als een compliment

Een erectie, nog voordat hij zelf wakker is. Heel schattig als hij dan zegt dat het komt doordat jij naast hem ligt of omdat hij over je heeft gedroomd. Dit is een leugen die je graag accepteert.

9. Mannen willen ook gewoon aandacht

Mannen genieten net zo veel van aandacht als wij. Ze durven er alleen misschien niet om te vragen omdat ze bang zijn dat dit niet ‘mannelijk’ zou zijn. Besteed aandacht aan alle goede dingen die hij doet en probeer hem ook eens te verrassen. Bijvoorbeeld met kaartjes voor een voorstelling of een uitgebreid diner voor twee. Dit blijft zeker niet onopgemerkt.

Bonus

Het is en blijft een fantastische manier om je vriendje nog beter te leren kennen. Je zult merken dat naast hem in slaap vallen of naast hem wakker worden, één van de fijnste en veiligste gevoelens is van de wereld. Hij zal er alles aan doen om voor je te zorgen. Daarnaast zul je leren dat het tijd kost om iemand écht te leren kennen. Want zelfs als je gaat samenwonen na een lange tijd apart te hebben gewoond, zul je nog steeds een heleboel nieuwe dingen van hem ontdekken. Geniet van de mooie momenten samen.

Reageer op artikel:
De grote stap: 9 x wat je wilt weten voordat je met je lover gaat samenwonen
Sluiten