De handigste make-up gids voor alle producten waarvan je niet weet hoe je ze moet gebruiken

We weten onderhand hoe we een mascara aan moeten brengen en dat we een lipliner moeten gebruiken bij een rode lipstick. Maar er zijn ook producten waar we wel van gehoord hebben, maar waarvan we geen idee hebben wat we ermee moeten doen. Voor die producten hebben we een handige guide gemaakt die je op weg helpt.

CC Crème

Wat doet het?

Een CC crème (CC staat voor color corrector) wordt gebruikt om, de naam zegt het al, je kleur te corrigeren. Wanneer je veel roodheid in je huid hebt gebruik je een CC crème met een groene kleur erin, want groen neutraliseert rood. Voor een vale huid is een lavendelkleurige CC crème ideaal, deze laat je huid weer stralen.

Hoe gebruik je het?

Je kunt een CC crème alleen gebruiken om alleen je kleur te corrigeren, maar je kunt het ook als een basis gebruiken onder je foundation of poeder. Je brengt de crème aan met je vingers of een foundation kwast.

Wanneer gebruik je het?

Een CC crème is ideaal voor dagelijks gebruik wanneer je er niet te make-upperig uit wil zien maar toch iets aan je teint wil doen.

Primer

Wat doet het?

Een primer zorgt voor een gladde basis waar je foundation goed op houdt. Je foundation komt daardoor egaler op je huid te zitten, vlekt minder en blijft langer zitten. Ook hebben sommige primers nog aanvullende eigenschappen, zoals het verfijnen van de poriën, het hydrateren of matteren van je huid of een mooie glans creëren.

Hoe gebruik je het?

Gebruik ook een moisturizer voordat je een primer aanbrengt. Zelfs wanneer je een hydraterende primer gebruikt. Breng de primer niet wrijvend aan want dan bestaat de kans dat hij gaat ‘rullen’.

Wanneer gebruik je het?

Een primer is ideaal wanneer je een drukke dag of lange avond voor de boeg hebt, en je niet veel tijd hebt om je make-up bij te werken.

Luminizer

Wat doet het?

Een luminizer of highlighter geeft een mooie glans aan je huid.

Hoe gebruik je het?

Er zijn veel verschillende vormen van luminizers. Er zijn poeders, crèmes en het is in vloeibare substantie te krijgen. Voor een makkelijk en snel resultaat kun je een drupje van de vloeibare luminizer door je foundation of getinte dagcrème mengen.

Voor een opvallender resultaat meng je de luminizer of highlighter niet, maar dep je deze over je foundation heen. Je brengt de luminizer dan aan op je jukbeenderen, neusbrug, wenkbrauwbot, de binnenste ooghoeken en/of op je cupidoboog. Doe dit met mate, je wil er tenslotte niet uitzien alsof je op stap gaat. Tenzij je op stap gaat.

Wanneer gebruik je het?

Bij voorkeur wanneer je op stap gaat dus.

Toner

Wat doet het?

Een toner zorgt ervoor dat de pH-waarde van je huid in balans wordt gebracht. Ook haalt het de laatste restjes van je reiniging weg en bereidt het je huid voor op de dagcrème. Vaak is een toner hydraterend of matterend.

Hoe gebruik je het?

Dep wat van de toner op een watje en strijk hiermee over je gezicht. Wanneer je een wat vollere toner hebt kun je er ook voor kiezen om hem met je vingers aan te brengen en in te masseren.

Wanneer gebruik je het?

Na het reinigen van je huid.

Fixing spray

Wat doet het?

Een fixing spray zorgt ervoor dat je make-up precies zo blijft zitten als dat jij hem hebt aangebracht ’s ochtends.

Hoe gebruik je het?

Wanneer je helemaal klaar bent met het aanbrengen van al je make-up spray je de fixing spray over je make-up. Houd hiervoor ongeveer een armlengte afstand voor aan want als je van te dichtbij sprayt doet het je make-up meer kwaad dan goed.

Wanneer gebruik je het?

Wanneer je wil dat je make-up de hele dag of nacht blijft zitten. Elke dag dus.

Getinte moisturizer

Wat doet het?

Een getinte moisturizer hydrateert je huid en geeft je gezicht meteen een kleurtje.

Hoe gebruik je het?

Je kunt de getinte moisturizer met je vingers aanbrengen of met een foundation kwast. Met een concealer werk je nog eventuele donkere kringen en/of oneffenheden weg. Met een transparante poeder eroverheen fixeer je je make-up.

Wanneer gebruik je het?

Een getinte moisturizer is ideaal voor op vakantie wanneer je wél je huid wil egaliseren maar niet teveel make-up op wil. Omdat de moisturizer een redelijk transparante dekking heeft en hij vaak een tintje donkerder is dan je normale huidskleur, kun je hem meestal ook nog in de vakantie gebruiken. Wanneer hij te licht wordt kun je de kleur wat ophalen met een bronspoeder.

Reageer op artikel:
De handigste make-up gids voor alle producten waarvan je niet weet hoe je ze moet gebruiken
Sluiten