Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 17 jul 2015

De herkenbare punten van ‘nachtbrakers’ met een 9 tot 5 baan

Jouw energielevel is vaak het hoogst ná elf uur 's avonds en dit kan makkelijk doorgaan tot een uurtje of twee uur 's nachts. Herkenbaar? Een nachtbraker noemen we dit. Ook wel nachtuil genoemd. Echter gaat je wekker alweer over een paar uur en ben je de volgende ochtend alles behalve een volwaardig mens.

Je bent chronisch vermoeid

Vermoeidheid en moe zijn, zijn twee totaal verschillende dingen. Moe zijn overkomt je, vermoeidheid daarentegen is een lifestyle. Overdag moet je mee in het ritme van negen tot vijf maar ’s avonds kom je niet in slaap. En als je dit ritme een paar nachten/ weken/ maanden achter elkaar volhoudt, dan kom je terecht in een constante flow van vermoeidheid.

Als koffie niet zou bestaan zou dat het einde van jouw wereld betekenen

Aangezien je gemiddeld drie tot vier uur slaapt per nacht, is het bijna onmogelijk om geen koffie verslaving te hebben. Je moét ergens energie vandaan halen. Van slapen krijg je het namelijk niet. Cafeïne junkie alert.

Je beste ideeën komen voort in de nacht

Een nieuw business idee of sterke mail. Je kunt het. Je creativiteitswaterval stroomt aan één stuk door. In de avond kom je opeens op het geweldige idee hoe je je probleem van de middag moet oplossen. Vampire it on.

Je kent de beste avondsnacks

Wie krijgt er nou geen trek in de avond? Gelukkig verander je ’s nachts niet alleen in een vampier maar ook in de nieuwe Jamie Oliver. Tortilla chips met kaas uit de oven met daarbij een zelfgemaakt yoghurt sausje met wat jalapenos (pepers). De nacht is een eetfeestje.

Avondje stappen, kan er ook nog bij

Ik kan vanavond niet mee stappen want ik moet morgen weer vroeg op werk zijn? Nee die telt niet voor jou. Aangezien je toch al een nachtbraker bent, kun je prima nog even stappen. Ach, dan drink je misschien wat minder dan normaal. Je staat er tenminste wel. En wat zul je losgaan. Morgen nog maar een extra koffietje.

Reageer op artikel:
De herkenbare punten van ‘nachtbrakers’ met een 9 tot 5 baan
Sluiten