De ins en outs over mee-eters, zo ontstaan ze en nog belangrijker: zo kom je er vanaf

Mee-eters zijn vervelend. Vrijwel iedereen heeft er wel eens last van (gehad) en het grootste dilemma is hoe je van die krengen kunt afkomen. Het werd tijd om de ins en outs te bespreken van mee-eters, want in de zomer zijn je poriën niet alleen zichtbaarder, ze verstoppen ook nog eens sneller. De tips en tricks:

Mee-eters zijn zowel hormoongevoelig als een gevolg van verstopte poriën. Maar hoe kom je er vanaf? Boenen? Knijpen?

Kun je afkomen van die lelijke mee-eters?

Zeker wel. Er zijn een aantal smeersels die ervoor kunnen zorgen dat je mee-eters worden voorkomen, opgeruimd en minder zichtbaar zullen zijn. Ga op zoek naar producten met salicylzuur en anders glycolzuur. Deze zuren verwijderen dode huidcellen en voorkomen de opbouw van viezigheid in de poriën. Ook retinol is een goede om eens uit te proberen wanneer je last hebt van mee-eters en grove poriën. Het stimuleert namelijk de celwanden en zorgt zo voor een gaver uitziende huid.

Zo voorkom je ze

Stap als het kan over op make-up die niet op oliebasis is, bijvoorbeeld foundation op waterbasis. Zo voorkom je in iedere geval extra olie op de huid. Daarbij kan een kleimaskertje iedere week ook zéker geen kwaad.

Hoe kun je ze het beste verwijderen?

Mee-eters verwijderen is misschien nog wel het grootste struikelpunt. Het is belangrijk om dit super voorzichtig te doen wil je de boel niet beschadigen of het juist erger maken. Daarom raden we je aan het te laten verwijderen door een dermatoloog of schoonheidsspecialiste. Als je het toch zelf wil doen, doe het dan met schone nagels en duw met je vingers, nóóit je nagels. Openstomen van tevoren en netjes schoonmaken. Zowel ervoor als erna. Voilà, weg met die etters. Opdat we jullie nooit meer hoeven te zien.

Reageer op artikel:
De ins en outs over mee-eters, zo ontstaan ze en nog belangrijker: zo kom je er vanaf
Sluiten