De invloed van de watertemperatuur op je beautyroutine

Geloof het of niet, maar zelfs de watertemperatuur is van belang tijdens het uitvoeren van je beautyroutine. Of het nu om douchen, je gezicht wassen, scheren of shampoo'en gaat, alles is afhankelijk van de temperatuur. Daarom wordt het hoog tijd dat je nu voor eens en altijd precies weet welke temperatuur je waarbij nodig hebt. En ja, het heeft grotere invloed dan je zou denken.

Douchen

Hoe heerlijk een gloeiend hete douche ook kan zijn, het is niet bepaald goed voor je huid. Heet water onttrekt de huid namelijk van olie en daarbij vocht. Daardoor wordt de huid vatbaar voor irritaties, droogheid en scheurtjes. Probeer daarom altijd met warm maar niet heet water te douchen.

Shampoo

Net als dat heet water niet al te best is voor onze huid, is het ook niet al te best voor ons haar. Zolang je je haar niet aan extremen blootstelt (zoals te koud of te warm water) kan er gelukkig niet zoveel fout gaan.

Je gezicht wassen

Heet water kan je poriën openen (bijvoorbeeld met stomen), maar het droogt ook de huid uit en bevorderd daarom ook de talgproductie. Wassen met te warm water kan daarom leiden tot acné en een gevoelige, rode huid. Het beste voor de huid op het gezicht is lauwwarm water. Vermijd ook altijd te koud water.

Je tanden poetsen

De meeste mensen poetsen waarschijnlijk met koud water, maar warm water is ook prima. Gelukkig heeft de temperatuur van het water op je tandenborstel niet heel veel effect op je tanden. Hoewel te heet en te koud water behoorlijk onprettig kan voelen op je tandvlees (of gevoelige tanden).

Scheren

Gebruik voor het scheren warm water, maar wederom niet té warm. Een fijne scheertip is om aan het einde van je douchesessie te scheren. Zo hebben de haartjes en de huid alle tijd gehad om een beetje zacht te worden. Geloof ons, het maakt het scheren stúkken makkelijker.

Reageer op artikel:
De invloed van de watertemperatuur op je beautyroutine
Sluiten