Demi Rutten
Demi Rutten Life 12 mei 2021

Ben je de jongste thuis? Dan herken je deze 8 dingen zeker

Of je nu oudere broers, zussen, of beide hebt: de jongste thuis zijn brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Ja, het is fijn als je oudere broers hebt die je beschermen, maar je hebt ook extra ogen die alles in de gaten houden wat je doet (en niemand heeft zin in extra ouders met regels). Ben jij de jongste thuis? Dan herken je deze 8 dingen zeker.

Voordeel: jij mag vaak doen wat je broers/zussen vroeger niet mochten. Je ouders zijn bij jou wat minder streng. 😉

Deze 8 dingen herken je zeker als je de jongste thuis bent

De jongste thuis zijn is soms heel fijn, maar soms ook enorm irritant. Ben jij de jongste thuis? Dan herken je deze 8 dingen zeker. Of ze nou positief of negatief zijn. 😉

1. Je wordt extra verwend

Het jongste kind is meestal de gelukkige en wordt extra verwend. Je ouders zijn al wat losser bij jou dan ze waren bij je oudere broers of zussen, en jij bent het schattige jonkie van het gezin.

2. Je hebt extra ouders aan je broers/zussen

Niet alleen jouw ouders letten op wat je doet en met wie, ook je broers/zussen houden jou in de gaten en spreken je aan op dingen die je eigenlijk niet mocht doen. Super irritant dit, ook al bedoelen ze het goed. Je bent nou eenmaal de jongste thuis.

3. Je mag veel meer doen dan je broers/zussen mochten

Bij hun eerste kind waren jouw ouders nog super voorzichtig en streng, omdat ze geen ervaring hebben met opvoeden. Bij het tweede kind wordt dit al iets minder, en bij het derde (of vierde of vijfde) laten ze hun zorgen meestal los. Jij mag dus wel laat thuiskomen en op vakantie met je vrienden, terwijl jouw broers/zussen daar een harde ‘nee’ op kregen. Lucky you!

4. Je wordt soms behandeld alsof je een kleuter bent

Dit is leuk als je ook echt een kleuter bent, maar zodra je ouder bent en weet wat je wel en niet wil, is dit echt niet chill. Jij weet meer dan ze denken en je hoeft niet meer behandeld te worden als een klein kind, ook al ben je de jongste thuis.

5. Je wordt vergeleken met je broers/zussen

Zodra jij een hobby hebt, je rapport laat zien of nieuwe kleding koopt wordt het vergeleken met je oudere broers/zussen. Uitspraken als ‘jij haalt in ieder geval betere cijfers dan je broer’ of ‘oh dat soort shirts droeg je zus eerst ook’, zijn bij jou dagelijkse kost.

6. Jij hebt je eigen bodyguards

Iemand zoekt ruzie met jou? Dat kunnen ze beter niet doen. Jij hebt namelijk je oudere broers/zussen en hun vrienden die voor jou opkomen. Niemand komt aan hun kleine zusje, toch?!

7. Je krijgt hun kleding die te klein is

Dit kan zowel positief als negatief zijn (vintage is trendy toch?), maar jij krijgt de afdankertjes van je broer/zus als het om kleding gaat. Iets nieuws voor je kopen? Dat is pas de laatste optie voor jouw ouders.

8. Ze denken dat ze jou al hun levenslessen moeten leren

Liefdesadvies van je oudere zus en tips voor waar je moet gaan stappen van je oudere broer. Het is allemaal heel leuk dat zij het al hebben meegemaakt, en de adviezen zijn lief bedoeld, maar jij als de jongste thuis wil ook zelf kunnen uitzoeken hoe dingen werken in het leven.

Lees ook: Irritant: deze 10 uitspraken herken je als je geen alcohol drinkt

Reageer op artikel:
Ben je de jongste thuis? Dan herken je deze 8 dingen zeker
Sluiten