De kater komt niet later! Met deze tips kun je drinken én fris opstaan

Vanavond barst het feest los. Kom naar door met de oranjebitter en wijn. Alleen het liefst wel zonder kater de volgende dag, want je wilt Koningsdag zelf niet de hele dag in bed liggen natuurlijk.

Eet vandaag peren

Ga je vanavond op stap? Eet dan voordat je je in het Koningsnachtleven stort een peer. Of twee. Het kan nooit kwaad. Volgens wetenschappers uit Australië bevatten peren namelijk een enzym wat ervoor zorgt dat alcohol sneller onschadelijk wordt gemaakt in je lichaam.

Eet ook voldoende andere dingen

Want zoals je waarschijnlijk wel eens hebt gemerkt, wordt je op een lege maag veel, véél sneller dronken. En hoe sneller je dronken wordt, hoe erger de kater.

Maar, eet geen vette hap na het stappen

Misschien heb je het idee dat je kater minder heftig is als je midden in de nacht nog langs de Febo of Shoarmatent gaat of een pizzapunt naar binnen schuift. Maar daar is geen wetenschappelijk bewijs voor. Sterker nog, het zou je kater wel eens kunnen verergeren.

Je lichaam moet namelijk niet alleen alle alcohol verwerken en opruimen, maar ook omgaan met een enorme hoeveelheid vet. En dat vindt je lichaam niet leuk. Wil je toch iets eten? Kies dan voor – ja, dat klinkt onwijs suf – iets met veel groentes. Je body kan wel wat vitamientjes gebruiken namelijk.

En daar is ie weer

De tip die altijd terug komt: voldoende water drinken. Probeer tussen je wijntjes, biertjes en Gin Tonics door ook wat glazen water te drinken. Drink water voor het alcohol drinken, tijdens het alcohol drinken en na het alcohol drinken. Alcohol droogt je lichaam namelijk flink uit en daar krijg je knallende koppijn van als je niet oppast.

Als je de volgende dag toch opstaat met een naar gevoel in je maag, dan is het altijd prettig om water in te ruilen voor cola. Niet heel gezond, maar het helpt vaak wel om je beter te voelen. En dat is ook wat waard.

De laatste tip

Vergeet niet te feesten en te genieten. Lang leve de koning!

LEES OOK: Oranje boven! Dit zijn de mooiste make-up looks voor Koningsdag

Reageer op artikel:
De kater komt niet later! Met deze tips kun je drinken én fris opstaan
Sluiten